Αρχική > Fitness > Αυτό είναι το κόλπο για να καταφέρνετε τους στόχους σας και είναι τόσο απλό!

Αυτό είναι το κόλπο για να καταφέρνετε τους στόχους σας και είναι τόσο απλό!

target

Ζηλεύεις εκείνες που φαίνονται να τα έχουν καταφέρει όλα καλά; Ξέρεις ότι υπάρχει ένα κόλπο το οποίο δεν στοιχίζει τίποτα και σε βοηθά να τα καταφέρεις και συ καλύτερα; Ναι, υπάρχει ένα μυστικό το οποίο θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου και να ζήσεις καλύτερα!

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology οι άνθρωποι οι οποίοι αθλούνται και τρώνε υγιεινά έχουν καλύτερο αυτοέλεγχο, ενώ διατηρούν υψηλά επίπεδα εκτελεστικής λειτουργίας του εγκεφάλου, με την πάροδο του χρόνου.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως τα μεγαλύτερα επίπεδα της εκτελεστικής λειτουργίας των ανθρώπων, τους επιτρέπουν να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές στη ζωή τους, οι οποίες με τη σειρά τους βελτιώνουν την εκτελεστική λειτουργία του εγκεφάλου. Δηλαδή υπάρχει ανάδραση.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen, του Stirling και του University College του Δουβλίνου συγκέντρωσαν 4555 δεδομένα ενηλίκων από το ερευνητικό κέντρο English Longitudinal Study of Ageing και διαπίστωσαν πως η σχέση μεταξύ υγιεινού τρόπου ζωής και καλής εκτελεστικής λειτουργίας του εγκεφάλου είναι αμφίδρομη.

Τα ευρήματα έδειξαν πως τα άτομα με κακή εκτελεστική λειτουργία είχαν αποχή από την σωματική δραστηριότητα, ενώ τα άτομα με υψηλά επίπεδα εκτελεστικής δραστηριότητας ασχολούνταν με τον αθλητισμό ή άλλες σωματικές δραστηριότητες.

gif

“Oι άνθρωποι που κάνουν αλλαγές στη συμπεριφορά της υγείας τους, όπως η συμμετοχή σε φυσική δραστηριότητα, η λίγη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, βελτιώνουν την εκτελεστική λειτουργία του εγκεφάλου, με την πάροδο του χρόνου και αυξάνονται οι πιθανότητες να είναι πιο υγιείς καθώς γερνούν”, δηλώνουν οι ερευνητές!

Εν κατακλείδι, η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει πως μάλλον αυτός είναι ο λόγος που τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα εκτελεστικής λειτουργίας τείνουν να αποφεύγουν τις χρόνιες ασθένειες, συγκριτικά με τα άτομα που έχουν χαμηλότερα επίπεδα εκτελεστικής λειτουργίας.

Μήπως σαμποτάρετε μόνες την επιτυχία σας;

Αυτά είναι τα βήματα για να βγάλεις το άγχος από τη ζωή σου

Ξεκίνα την μέρα σου με αυτοπεποίθηση με ένα απλό τρικ!

7 υπερβολές που μειώνουν την αυτοπεποίθησή σου!