Αν θέλεις να ζήσεις πολλά χρόνια ίσως καλό θα ήταν να μετακομίσεις στην Ιταλία, μιας και είναι η πρώτη ανάμεσα στις χώρες με τους πιο υγιείς κατοίκους!

Έτσι τουλάχιστον αναφέρεται σε έκθεση που δημοσίευσε το Bloomberg. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δείκτη Bloomberg Global Health, η Ιταλία είναι η χώρα με τους πιο υγιείς κατοίκους ανάμεσα σε 163 χώρες.


Η κατάρτιση της λίστας βασίστηκε σε μεταβλητές όπως το προσδόκιμο ζωής, οι αιτίες θανάτου και οι κίνδυνοι για την υγεία, όπως η υψηλή πίεση, το κάπνισμα, ο υποσιτισμός και η διαθεσιμότητα πόσιμου νερού.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg, σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν τη θετική πορεία του τομέα της υγείας είναι κυρίως η πρόσβαση των Ιταλών σε καλής ποιότητας διατροφικά προϊόντα (φρέσκα λαχανικά και φρούτα, παρθένο ελαιόλαδο, ψάρια και κρέας), και ο μεγάλος αριθμός γιατρών.

Η Ισλανδία, η Ελβετία, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με τα πιο υγιή έθνη. Η χώρα μας βρίσκεται στην 20η θέση της λίστας, με τις ΗΠΑ να τοποθετούνται στην 34η θέση, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στο υψηλό ποσοστό παχυσαρκίας.

 

από sstrempa