Αρχική > Featured > Αύγουστος Κορτώ: «Κι εγώ έπαιζα με αυτοκινητάκια και βγήκα αδε@@@ρα»

Αύγουστος Κορτώ: «Κι εγώ έπαιζα με αυτοκινητάκια και βγήκα αδε@@@ρα»

Την άποψή του για τα στερεότυπα μεταξύ των δύο φύλων θέλησε να εκφράσει ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, σε ανάρτησή του στο Facebook. Αφορμή στάθηκε μια λίστα νηπιαγωγείου που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έγινε viral για τη διάκριση ανάμεσα σε αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια.

Ο Αύγουστος Κορτώ, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, εξηγεί ότι παρά το γεγονός ότι κατά την παιδική του ηλικία έπαιζε με κλασικά αγορίστικα παιχνίδια, αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο στο σεξουαλικό προσανατολισμό του.

«Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί – όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοριτσάκια πρέπει να ‘ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια χέστρας – έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.

Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν. Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης.

ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ».

Δείτε την ανάρτηση: