Είναι αυτή η ώρα της ημέρας που έχουμε μόλις επιστρέψει από τη δουλειά και σκεφτόμαστε τι να μαγειρέψουμε για το βράδυ. Επειδή όμως οι αντοχές αλλά και ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας δεν επιτρέπουν να πειραματιστούμε με κάτι δύσκολο, βρήκαμε μια πεντανόστιμη συνταγή που θα μας πάρει μόνο μία ωρίτσα για να τη φτιάξουμε.

Αντί λοιπόν απόψε να καταφύγετε στην εύκολη λύση και να παραγγείλετε πίτσα απ’ έξω, δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτές τις ατομικές πίτσες με τέσσερα τυριά και παντζάρια που σας προτείνουμε. (Δείτε εδώ τα οφέλη που έχουν τα παντζάρια στην υγεία μας).

Υλικά

Για τη ζύμη:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. ρίγανη
325 ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
3 κ.σ. ελαιόλαδο


Για τις πίτσες:

1 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
20 φέτες σαλάμι αέρος
500 γρ. παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό, κομμένα σε φέτες
αλάτι-πιπέρι
100 γρ. φέτα κατσικίσια τριμμένη
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε την ξηρή μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με το μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει η ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τις πίτσες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε 4 μικρές ατομικές βάσεις για πίτσα και τις μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και τον πελτέ ντομάτας και με αυτό αλείφουμε την κάθε πίτσα. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και το τυρί τσένταρ, στρώνουμε το σαλάμι αέρος και το παντζάρι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο τις πίτσες, πασπαλίζουμε αμέσως με την τριμμένη φέτα, γαρνίρουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

από Μαρία Ιωαννάτου