Ο φωτογράφος Brock Elbank δημιούργησε μια σειρά από όμορφες εικόνες ανδρών και γυναικών, διαφορετικών ηλικιών, που γεννήθηκαν με μια σπάνια κατάσταση του δέρματος, στο πλαίσιο μιας εντυπωσιακής νέας έκθεσης. Οι φωτογραφίες έχουν στόχο να δώσουν ένα σαφές μήνυμα, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να αγαπήσουν το δέρμα τους.

Η σπάνια πάθηση του δέρματος

Τα μοντέλα από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της 7χρονης Rosabella Harrison από την Αγγλία, ζουν με τη δυνητικά απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση. Τα μεγάλα καφέ ή μαύρα σημάδια τους ονομάζονται συγγενείς μελανοκυτταρικοί σπίλοι και μπορούν να καλύψουν έως και το 80% του σώματος. Τα περισσότερα μικραίνουν και γίνονται λιγότερο εμφανή με το πέρασμα των χρόνων. Κατά την εφηβεία μπορεί να αποκτήσουν πιο σκούρο χρώμα ή να αλλάξουν δομή.

Πολλά από τα άτομα που φωτογραφήθηκαν για την έκθεση δεν έχουν αποκαλύψει ποτέ τα σημάδια τους δημοσίως!

Η έκθεση που «σπάει» τις συμβατικές αντιλήψεις


Η έκθεση που «καταρρίπτει τις συμβατικές αντιλήψεις για την ομορφιά» θα διαρκέσει για 10 ημέρες στο Λονδίνο πριν από την περιοδεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένας εκπρόσωπος από τη φιλανθρωπική οργάνωση «Caring Matters Now» που υποστηρίζει την έκθεση, αναφέρει: «Οι άνθρωποι αυτοί συχνά αισθάνονται απομονωμένοι λόγω της σπανιότητας της κατάστασης και πρέπει να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά σχόλια λόγω της ορατής διαφοράς τους, με αποτέλεσμα τη χαμηλή τους αυτοεκτίμηση.

Η έκθεση επιδιώκει όχι μόνο να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση των παιδιών και των ενηλίκων που πλήττονται από αυτή την πάθηση, αλλά και να ενθαρρύνει το κοινό να εξετάσει πώς ο τρόπος διαβίωσης με ορατές διαφορές μπορεί να ενισχύσει την ομορφιά και όχι να τη μειώσει. Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δουλεύουν σκληρά για να ξεχωρίζουν από το πλήθος, αυτή η έκθεση έχει ως στόχο να γιορτάσει την ποικιλομορφία και να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με αυτή την σπάνια κατάσταση».

από Μαρία Ιωαννάτου