Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την έκδοση του διαζυγίου ανάμεσα στην Αθηνά Ωνάση και τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, η χρυσή κληρονόμος ζει πλέον μόνιμα και απομονωμένα σε μια μικρή κωμόπολη της Ολλανδίας και ασχολείται πλήρως με την εκπαίδευση των αλόγων της και τους αγώνες ιππασίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, η πόλη Φαλκενσβάαρντ είναι το ιδανικό μέρος για να μπορέσει να ξορκίσει τα φαντάσματα από το παρελθόν της, να αποσυρθεί από το προσκήνιο και να ζήσει με ηρεμία. Οι ντόπιοι την βλέπουν συχνά να κάνει βόλτα στο κέντρο της πόλης, ντυμένη απλά, με τζιν και αθλητικά.

Η ήσυχη καθημερινότητα

Με εξαίρεση την υπέροχη ξύλινη βίλα της, που διαθέτει επιπλέον χώρους για τα άλογά της, η Αθηνά Ωνάση δεν αγαπά τις υπερβολές και τις κοσμικές συγκεντρώσεις, αλλά προτιμά την ήσυχη και πειθαρχημένη ζωή του αθλητή. Η καθημερινότητά της οργανώνεται γύρω από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της. Προσέχει τη διατροφή της, κοιμάται αρκετά και προπονείται πολλές ώρες καθημερινά ώστε να παραμένει σε φόρμα.

Οι σχέσεις με την Ελλάδα


Η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση έχει να επισκεφθεί την Ελλάδα τουλάχιστον 12 χρόνια. Η τελευταία φορά που ταξίδεψε επίσημα την Αθήνα ήταν το 2007, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Athina Onassis Horse Show, τότε που αγωνιζόταν ο Αλβάρο και εκείνη τον στήριζε από την κερκίδα.

Φέτος είναι καλεσμένη στο διεθνές μίτινγκ ιππασίας Longines Jumping Nations Cups που θα διεξαχθεί στο Μαρκόπουλο στα τέλη του Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα έρθει αλλά έχει στείλει στους διοργανωτές των αγώνων μια λίστα με όσα ζητάει. Ανάμεσα σε αυτά είναι μια πολυτελής κατοικία στα Μεσόγεια, πλήρως απομονωμένη από άλλα οικήματα, ένα θωρακισμένο τζιπ μεγάλου κυβισμού, φύλαξη και προστασία όλο το 24ωρο, καθώς και να μην διαρρεύσουν φωτογραφίες από την προσωπική της ζωή στον Τύπο.

από Μαρία Ιωαννάτου