Αρχική > Featured > Αθ. Λινού: “Κανένας κλειστός χώρος στην εστίαση, κουπόνια στους εργαζόμενους για ταξί”

Αθ. Λινού: “Κανένας κλειστός χώρος στην εστίαση, κουπόνια στους εργαζόμενους για ταξί”

Για προβλέψεις σοκ κάνουν λόγο οι επιστήμονες, καθώς στο κόκκινο είναι όλη η Ευρώπη σε ό,τι έχει να κάνει με κρούσματα και νέους θανάτους.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, έρευνα του πανεπιστημίου του Σιατλ αναφέρεται σε 6.200 θανάτους το Φλεβάρη, αν συνεχίσουμε με τα ήδη υπάρχοντα μέτρα και χωρίς χαλάρωσή τους.

Διαβάστε επίσης: Μαύρο ρεκόρ για τα κρούσματα- Ξεπέρασαν τα 1500!

Μιλώντας πριν λίγο στη συχνότητα του Open, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού τόνισε την ανάγκη να ανακοινωθούν νέα μέτρα, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο όλων των εσωτερικών χώρων στην εστίαση, η δυνατότητα να επεκταθούν σε εξωτερικούς χώρους, καταλαμβάνοντας περισσότερο από τα πεζοδρόμια, αλλά και κίνητρα για delivery και catering.

Επίσης, η καθηγήτρια πρότεινε την επιδότηση θέρμανσης, ώστε να μπορούμε να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερες ώρες -ακόμα και συνέχεια- τα παράθυρα ανοιχτά. Η κ. Λινού τόνισε ότι η περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας των χώρων εστίασης δεν θα επιφέρει κάποια μεγαλύτερη αλλαγή, εφόσον ο κόσμος πολύ απλά θα πηγαίνει για φαγητό ή ποτό νωρίτερα.

Άλλα μέτρα που θεωρεί επιπλέον απαραίτητα η καθηγήτρια είναι η τηλεργασία στο 90%, τα ανοιχτά παράθυρα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δυνατότητα μεταφοράς μόνο καθήμενων. Σημαντικό επίσης θεωρεί να δοθούν κουπόνια στους εργαζόμενους προκειμένου να μεταφέρονται από και προς την εργασία με ταξί.