Αρχική > Fitness > 6 ασκήσεις για μέση που ανακουφίζουν απ’τον πόνο

6 ασκήσεις για μέση που ανακουφίζουν απ’τον πόνο

Εάν η εργασία σας απαιτεί να κάθεστε πολλές ώρες σε ένα γραφείο, πιθανότατα έχετε βιώσει τη στιγμή που προσπαθείτε να σηκωθείτε από την καρέκλα και αισθάνεστε τα πόδια σας να τρέμουν ή ίσως ο λαιμός σας είναι τόσο άκαμπτος που δεν μπορείτε να κοιτάξετε μέχρι τον ουρανό χωρίς να νιώσετε πίεση. Αυτή η σωματική ένταση μπορεί να είναι ανυπόφορη, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορούν να ανακουφίσουν τους εργαζόμενους που κάθονται σε ένα γραφείο όλη την ημέρα.

Η ακινησία που προκαλείται από την καθιστική εργασία είναι δυσάρεστη, ενώ υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι εάν συμβαίνει για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο. Μη φοβάστε! Η δουλειά σας δεν πρόκειται να σας σκοτώσει, αλλά πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε αυτούς τους δυσάρεστους πόνους στα πόδια, τους ώμους ή σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

Ωστόσο, εάν ενσωματώσετε αυτές τις έξι απλές ασκήσεις στην ημέρα σας, μπορείτε να περιορίσετε σίγουρα την ένταση που προκαλείται στο σώμα σας. Μπορείτε να τις δοκιμάσετε στο μεσημεριανό σας διάλειμμα, ή κατά την επιστροφή στο σπίτι ύστερα από μια κουραστική μέρα στο γραφείο.

Α. Ο πόνος στους γοφούς είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που προκαλεί η εργασία για πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμένο εύρος κινήσεων σε αυτό το σημείο του σώματος. Η παραπάνω είναι μια εύκολη άσκηση που μπορείτε να κάνετε, ενώ συγχρόνως απαντάτε στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας!

Β. Μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό, αλλά το να κάθεστε για πολλή ώρα σε μια συγκεκριμένη θέση ασκεί στην πραγματικότητα μεγαλύτερη πίεση στη σπονδυλική στήλη σας και χαμηλά στην πλάτη παρά από το να στέκεστε όρθια. Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για την πλάτη σας και πρέπει να γίνεται στο έδαφος, αλλά μπορείτε εύκολα να την τροποποιήσετε ώστε να ταιριάζει στις συνθήκες του γραφείου σας.

Γ. Αυτή η άσκηση προσφέρει εκπληκτική ανακούφιση από την ένταση που νιώθετε και μπορείτε να την κάνετε ενώ βρίσκεστε σε καθιστή θέση στο γραφείο σας. Πιστέψτε μας, οι μύες των ώμων σας θα σας ευχαριστούν αργότερα!

Δ. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά ο λαιμός σας λαχταράει αυτό το τέντωμα. Δώστε στον κορμό του σώματός σας κάποια ελαφριά πίεση, ειδικά όταν εκτελείτε την κίνηση από το χέρι στο αυτί. Πρόκειται για μια άσκηση που -εκτός των άλλων- θα σας ανακουφίσει από το άγχος.

Ε. Έρευνες αποδεικνύουν ότι περίπου το 40% των ανθρώπων με πόνο στην πλάτη περνούν πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή κάθε μέρα. Κάνετε αυτή την απίστευτη άσκηση για το στήθος, ώστε να επικεντρωθείτε στο πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης και τους ώμους.

ΣΤ. Η ένταση στους μηριαίους μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικό πόνο, ακόμα και σε κακή στάση του σώματος. Εξοικονομήστε λίγο χρόνο για ένα καλό τέντωμα κάθε φορά που έχετε μια ελεύθερη στιγμή στη δουλειά σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την άσκηση ακόμα και στο μετρό, εάν δεν έχει πολύ κόσμο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ