Η Έλενα Ακρίτα ανήρτησε στο Facebook δύο σκίτσα του Αρκά και εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις τελευταίες του δουλειές. Στα σχόλια άλλοι συμφώνησαν μαζί της και άλλοι πήραν αντίθετη θέση. Ο σκιτσογράφος και γελοιογράφος Αρκάς είναι γνωστός και αγαπητός για το καυστικό χιούμορ του, πάνω σε θέματα της καθημερινότητας.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως μια μερίδα κόσμου έχει απογοητευτεί από τα τελευταία του έργα. Ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, η οποία ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook δύο σκίτσα του, εκφράζοντας την απογοήτευσή της.

Συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα ανέβασε ένα σκίτσο με ερωτικό περιεχόμενο από τη σειρά “Ζευγάρια” και ένα ακόμη σχετικό με τη δυσλεξία. Συνόδευσε την ανάρτησή της με την αποδοκιμασία της προς τον Αρκά, θεωρώντας πως το χιούμορ του άλλαξε και δεν είναι όπως παλιά, γράφοντας: “Πόσο τον θαύμαζα κάποτε… ‘αυτό’ δεν είναι χιούμορ, λυπάμαι.”

Κάτω από την ανάρτηση, βλέπουμε μια ποικιλία σχολίων, όπου άλλοι από τους χρήστες συμφωνούν μαζί της, χαρακτηρίζοντας τα σκίτσα “ρατσιστικά” και “ντροπιαστικά”, ενώ άλλοι διαφωνούν, υποστηρίζοντας πως πρόκειται απλώς για χιούμορ. Η Έλενα Ακρίτα πρόσθεσε: “Το πολιτικό σκέλος δεν μ’ ενοχλεί, προσωπικά το θεωρώ δικαίωμά του. Πολλοί μεγάλοι σατιρικοί καλλιτέχνες ήταν στρατευμένοι.”


Πόσο τον θαύμαζα κάποτε… ‘αυτό’ δεν είναι χιούμορ, λυπάμαι.

Gepostet von Elena Akrita am Sonntag, 3. Februar 2019

από Σοφία Κωστάρα