Χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το ποσό, επομένως και χωρίς δυνατότητα επίσημων ανακοινώσεων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης δηλώνει ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσει ο αυξημένος κατώτατος μισθός.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Νεφελούδης τόνισε πως τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται τα σχετικά πορίσματα των αρμόδιων φορέων και των κοινωνικών εταίρων.

Ό,τι λέγεται δεν είναι έγκυρο

«Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, θα γίνει όλη η πολιτική διεργασία που πρέπει, για να καταλήξουμε οριστικά». «’Αρα», υπογράμμισε, «ό,τι λέγεται σήμερα για το πόσο θα είναι, δεν είναι έγκυρο, δεν είναι ακριβές … Η εικόνα που έχουμε στο υπουργείο Εργασίας είναι τελείως διαφορετική από αυτό που αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ και υποτίθεται “έγκριτους” δημοσιογράφους. Έχουμε σωρεία επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων που είναι πολύ πάνω από τα μέχρι σήμερα θεσμοθετημένα … τα 586 ευρώ είναι ένα ευτυχώς μακρινό παρελθόν» υποστήριξε ο κ. Νεφελούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Περιμένουμε η διαβούλευση να τελειώσει πολύ σύντομα, ώστε να μπει σε εφαρμογή η διαδικασία αύξησης του κατώτατου από την 1η Φεβρουαρίου» επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι καταργείται ο υποκατώτατος για νέους κάτω των 25, «δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω αυξήσεων».

από Σοφία Κωστάρα