Μόλις με τρία υλικά και πολλή όρεξη για ζαχαροπλαστική φτιάξαμε απίθανα τρουφάκια με γεύση μανταρίνι και άρωμα αξεπέραστο. Πρόκειται για ένα χειμερινό φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις.

Έχει αποδειχθεί ότι το μανταρίνι επιταχύνει τις λειτουργίες της πέψης και γι’ αυτό αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επιδόρπιο, οπότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτά τα τρουφάκια και γρήγορα μάλιστα!

Υλικά:

750 γρ. μανταρίνια
1 κιλό αμυγδαλόψιχα
1 κιλό ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών και τη βράζετε μέχρι να μαλακώσει (10 λεπτά). Βάζετε σε μια κατσαρόλα τις πολτοποιημένες φλούδες, την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει, πλάθετε τρουφάκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας και τα βάζετε σε λαδόκολλα. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα βάζετε ξανά σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα!

από Μαρία Ιωαννάτου