Αρχική > Σχέσεις > Απίστευτος ρατσισμός! Εταιρεία αναγκάζει τις εργαζόμενες να μη φορούν γυαλιά μυωπίας ενώ δουλεύουν

Απίστευτος ρατσισμός! Εταιρεία αναγκάζει τις εργαζόμενες να μη φορούν γυαλιά μυωπίας ενώ δουλεύουν

Το hashtag #glassesban κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στο Twitter, ύστερα από ένα ρεπορτάζ που αποκάλυψε ότι πολλές ιαπωνικές εταιρείες δεν επιτρέπουν στις υπαλλήλους τους να φορούν γυαλιά οράσεως!

Υπάρχουν τόσα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα. Αυτό περιλαμβάνει ελευθερίες όπως η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία και, προφανώς, το δικαίωμα των γυναικών να φορούν γυαλιά στο γραφείο.

Οι γυναίκες στην Ιαπωνία αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να φορούν γυαλιά για να εργαστούν, ύστερα από τον παραλογισμό γύρω από τις προδιαγραφές ομορφιάς που ορίζουν οι εργοδότες στη χώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα γυαλιά προσδίδουν στις υπαλλήλους των καταστημάτων «ψυχρή αύρα», είναι κίνδυνος για την ασφάλεια των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες και απλά δεν είναι κατάλληλα για τις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της ομορφιάς.

Ύστερα από την προβολή του ρεπορτάζ το hashtag #glassesban έγινε αρκετά δημοφιλές στο Twitter, με ανθρώπους – τόσο γυναίκες όσο και άνδρες – σε όλο τον κόσμο να εκφράζουν την οργή τους για τις εταιρείες που ακολουθούν την πολιτική ότι οι γυναίκες πρέπει να φορούν φακούς επαφής αντί γυαλιών οράσεως.

Αν τα γυαλιά είναι το πρόβλημα, δεν πρέπει οι υπάλληλοι όλων των φύλων να φορούν φακούς επαφής; Απλά διερωτόμαστε! Αυτό το πρόβλημα με τα γυαλιά είναι ακριβώς το ίδιο με τα ψηλά τακούνια. Είναι μόνο ένας κανόνας για τις γυναίκες εργαζόμενες. Το μακιγιάζ είναι επίσης ένα άλλο ζήτημα, καθώς πολλοί εργοδότες απαιτούν από τις εργαζόμενες να έρχονται στο γραφείο βαμμένες. Ναι, ο σεξισμός στο χώρο εργασίας δεν έχει όριο στην Ιαπωνία!