Αρχική > Featured > Απίστευτο! Πρόστιμο 100 ευρώ για τον πυροσβέστη στο Μάτι που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Απίστευτο! Πρόστιμο 100 ευρώ για τον πυροσβέστη στο Μάτι που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Όλοι θυμόμαστε την συγκινητική ανάρτηση του πυροσβέστη Νίκου Ρουκούδη που έδωσε μάχη με τις φλόγες στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι. Ο αφανής αυτός ήρωας διώκεται πειθαρχικά από την υπηρεσία του επειδή τόλμησε να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Μάλιστα, κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο το 1/10 του μισθού του, δηλαδή 100 ευρώ γιατί απλά προχώρησε σε αυτή την ανάρτηση στο Facebook. «Εκατό ευρώ πρόστιμο για τον πυροσβέστη που δάκρυσε μπροστά στην τραγωδία», ήταν η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Ρουκούδη:

«Μάτι Αττικής 23-25 Ιουλίου 2018.

Αυτήν την ώρα είμαι στο υπηρεσιακό λεωφορείο και επιστρέφω στην οικογένεια και το σπίτι μου. Θα δω ξανά την κόρη και την γυναίκα μου. Θα τους αγκαλιάσω όπως ποτέ ξανά… Θα κάνω ένα μπάνιο και θα προσποιηθώ πως επιστρέφω σιγά σιγά στην ρουτίνα μου…

Δεν είναι τίποτα ίδιο όμως…

Δεν το εξηγείς ούτε με λόγια ούτε με φωτογραφίες…

Άλλωστε πώς να εξηγήσεις κάτι που, ούτε εσύ το έχεις χωνέψει;

Πόση λύπη κ τραγωδία να χωρέσει σε λίγα στρέμματα…

Πόσες ψυχούλες χαμένες… Άδικα και γρήγορα…

Πόσες περιουσίες στάχτη…

-Είστε όλοι καλά; Ρωτούσα ανθρώπους που έβρισκα στο δρόμο να μαζεύουν ό,τι τους έχει απομείνει…

-Πώς να είμαστε καλά αγόρι μου; Η πιο συνηθισμένη απάντηση…

Πώς να είναι οι άνθρωποι καλά ρε μαλάκα, όταν έχασαν συγγενείς, φίλους, γείτονες, περιουσία κ ελπίδα;

-Τουλάχιστον είστε ζωντανοί… Προσπαθούσα να τους ηρεμήσω… Μάταια πολλές φορές…

Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω όλο αυτό, δεν μπορώ να το περιγράψω και δεν ξέρω εάν χρειάζεται…

Να μην ξεχάσω….

Δεν γίνεται να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για βοήθεια. Πόσοι μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό και φαγητό… Αν χρειαζόμαστε το οτιδήποτε… Και ακόμα πηγαίνουν. Και θα συνεχίσουν. Υπέροχοι, απλοί άνθρωποι, χωρίς όνομα, χωρίς αντάλλαγμα, δίνουν ελπίδα και βοήθεια, απλόχερα. Μια ομορφιά μέσα στη φρίκη και την μαυρίλα… Σεβασμός κ συγκίνηση…

Κανένας πυροσβέστης δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Δεν θέλει να γίνει ήρωας… Θέλει να βοηθήσει, να σώσει, δηλαδή να κάνει την δουλειά του σωστά και με το παραπάνω, και να επιστρέψει σπίτι του… Κι αν είναι ήρωες οι πυροσβέστες, σούπερ-ήρωες είναι οι εθελοντές, οι πολίτες που έδωσαν το παρών, τα σπίτια, τα ρούχα, τα χρήματα και τον χρόνο τους να βοηθήσουν… Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι αστυνομικοί… Υπέροχοι κ υπεράνθρωποι συνεργάτες».