Μια υπόθεση που ξεπερνά τη φαντασία ήρθε στο φως χτες. Πρόκειται για περίπτωση Έλληνα καλλιτέχνη, ο οποίος έκανε καριέρα τραγουδιστή και παρουσιαστή στην τηλεόραση και ο οποίος ήταν δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού από το 2002. Δεν μπορούμε να πούμε, η τόλμη του… μεγάλη, αφού αντί να κρύβεται, αυτός μεσουρανούσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Αυτή η απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε σε έναν τυχαίο έλεγχο για εξακρίβωση στοιχείων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος που είχαν μπροστά τους ήταν ένας σχετικά δημοφιλής τραγουδιστής, παρουσιαστής και δημοσιογράφος, αλλά παράλληλα καταζητούνταν, σύμφωνα με «Το Βήμα».

Πήρε άδεια και δεν γύρισε ποτέ

Ο συγκεκριμένος, το 2002 είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού, αλλά δεν γύρισε ποτέ πίσω. Από τότε, άλλαξε το όνομά του και είχε τακτική παρουσία στα καλλιτεχνικά και τηλεοπτικά δρώμενα, ενώ- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- είχε βρεθεί στο πλευρό ιδιαίτερα επιτυχημένων καλλιτεχνών τα τελευταία χρόνια.


Κι όμως, κανένας αστυνομικός δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν ο δραπέτης. Μάλιστα, είχε καταφέρει να ξεγελάσει και ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους είχε εμφανιστεί ως δημοσιογράφος. Τελικά τώρα συνελήφθη, με 17 χρόνια καθυστέρηση και θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές.

Ο 45χρονος είχε συλληφθεί το 1996 στην Κρήτη. Τότε, εμφανιζόταν σε ξενοδοχεία δηλώνοντας ότι ήταν γιος γνωστού βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνεργάτης τηλεοπτικής εκπομπής που επεδίωκε την προβολή διαφόρων επιχειρήσεων. Κατόρθωσε να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες, αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

 

από Σοφία Κωστάρα