Αρχική > Κοινωνία > Απίστευτο! Εντόπισαν διαρροή οξυγόνου σε διαστημικό σταθμό χάρη σε ένα φακελάκι… τσάι

Απίστευτο! Εντόπισαν διαρροή οξυγόνου σε διαστημικό σταθμό χάρη σε ένα φακελάκι… τσάι

Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει για τις διάφορες χρήσεις που μπορεί να έχει το φακελάκι με το αγαπημένο μας τσάι, αυτό όμως δεν το περιμέναμε.

Ρώσοι κοσμοναύτες εντόπισαν το πιθανό σημείο διαρροής οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χρησιμοποιώντας ένα φακελάκι τσαγιού.

Μάλιστα, η πορεία του μικρού φακέλου σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας προς την πλευρά της ροής του αέρα μέσα στο σταθμό έχει καταγραφεί από τις κάμερες και συνάγεται από τις συνομιλίες των κοσμοναυτών με το κέντρο ελέγχου που βρίσκεται στη Γη.

“Νομίζουμε ότι πράγματι εντοπίσαμε το πιθανό σημείο της διαρροής. Αφήσαμε να αιωρείται ένα φακελάκι τσαγιού (στην άκατο “Ζβεζντά”- σ.σ) πριν κλείσει ο θάλαμος μετεπιβίβασης”, δήλωσε ο κοσμοναύτης Ανατόλι Ιβανίσιν προσθέτοντας ότι μαζί με τους συναδέλφους του κατάφεραν να καταγράψουν την πορεία που έκανε το φακελάκι.

“Έχουμε μερικές φωτογραφίες και βίντεο με την πορεία που ακολούθησε το φακελάκι τσαγιού ή την πορεία που προσπαθούσε να διανύσει, στοιχείο που δείχνει προς ποια κατεύθυνση φυσάει ο αέρας από το πιθανό σημείο διαρροής”, δήλωσε ο Ρώσος κοσμοναύτης.