Αρχική > Featured > Απίστευτο: 26χρονος μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης λόγω… Netflix!

Απίστευτο: 26χρονος μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης λόγω… Netflix!

Μπήκε για τα καλά στη ζωή μας πριν από μερικούς μήνες και από τότε δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε! Ο λόγος για το δημοφιλές πλέον Netflix, την υπηρεσία streaming που μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε μεγάλη ποικιλία βραβευμένων τηλεοπτικών σειρών, ταινιών, ντοκιμαντέρ και άλλα πολλά.

Φαίνεται όμως ότι ένας 26χρονος άνδρας από την Ινδία «κόλλησε» λίγο παραπάνω, αφού έβλεπε Netflix περισσότερες από 7 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, για περίοδο έξι μηνών. Το πήρε απόφαση λοιπόν ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και κλείστηκε σε κλινική αποτοξίνωσης!

Ναι, καλά διαβάσατε! Οι ειδικοί έκριναν ότι είναι πράγματι εθισμένος στο Netflix, κάτι που μετατρέπει αναγκαστικά την υπόθεσή του στην πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση της ειδικής αυτής κατηγορίας εθισμού. Ο 26χρονος υποφέρει από μια πληθώρα συμπτωμάτων, όπως πόνο στα μάτια, κόπωση, αϋπνίες και άλλα πολλά. Την υπόθεσή του ανέλαβε το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Νευροεπιστημών, που τον παρέπεμψε σε ειδική κλινική αποτοξίνωσης.

Ο Dr. Manoj Kumar Sharma ανέφερε ότι ο νεαρός στράφηκε στο Netflix επειδή είχε χάσει τη δουλειά του και ήθελε να αποφύγει την πιεστική πραγματικότητα: «Ήταν μια μέθοδος να ξεφύγει. Έτσι μπορούσε να ξεχάσει τα προβλήματά του και να αποκομίσει άμεση ευχαρίστηση από αυτό».