Αρχική > Τι Νέα; > Απίστευτη επιπλοκή του κορωνοϊού: Άνδρας είχε στύση για τέσσερις ώρες

Απίστευτη επιπλοκή του κορωνοϊού: Άνδρας είχε στύση για τέσσερις ώρες

Αντιμέτωποι με μια διαφορετική επιπλοκή του νέου κορωνοϊού βρέθηκαν Γάλλοι γιατροί, οι οποίοι χειρίστηκαν έναν 62χρονο ασθενή που νόσησε βαριά με Covid-19.

Όπως διαβάζουμε στη Daily Mail, οι γιατροί ανέφεραν στο «The American Journal of Emergency Medicine» ότι ένας 62χρονος υπέστη πριαπισμό, μια οδυνηρή δηλαδή κατάσταση στύσης που διαρκεί πάνω από τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η στύση προκλήθηκε από παγιδευμένο αίμα στο πέος, το οποίο βρέθηκε να είναι γεμάτο θρόμβους. Η πήξη του αίματος ή η θρόμβωση, έχει αναφερθεί ως επικίνδυνη επιπλοκή για το 1/3 των ασθενών που έχουν μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό. Όταν οι θρόμβοι εμποδίζουν τις αρτηρίες ή τις φλέβες, οι αποφράξεις μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αρχικά στον ασθενή εφαρμόστηκε παγοκύστη στην περιοχή του πέους και ύστερα από τέσσερις ώρες επίμονης στύσης, οι γιατροί απομάκρυναν το αίμα χρησιμοποιώντας βελόνα.

Η γιατρός εντατικής θεραπείας, Myriam Lamamri δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που έχει αναφερθεί «θρόμβωση του πέους» σε έναν ασθενή με Covid-19. Από την άλλη ο Dr Richard Viney, χειρουργός ουρολόγος στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι η υπόθεση ήταν «ενδιαφέρουσα» και ο ίδιος δεν είχε συναντήσει ασθενείς με Covid-19 με πριαπισμό.

Ο 62χρονος, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για διάστημα δύο εβδομάδων, έχει πλέον πάρει εξιτήριο και έχει αναρρώσει.