Αρχική > Featured > Απεργιακό χάος στην Αθήνα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Απεργιακό χάος στην Αθήνα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακό και πλοία, θα μείνει η χώρα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, ενώ στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Συγκεκριμένα, το Αττικό Μετρό προχωρά σε 24ωρη απεργία ενώ και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. ΟΣΕ και Προαστιακός δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια.

Τι θα γίνει με λεωφορεία και τρόλεϊ

Επίσης, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από 9:00 μέχρι 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μέχρι τις 10:00 το πρωί, ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

Δεμένα τα πλοία

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει και η ΠΝΟ, καθώς τα πλοία θα μείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί και για 24 ώρες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Η απεργία ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Ποιες παραστάσεις ακυρώνονται

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου: «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» στην Κεντρική Σκηνή, «Ξύπνα Βασίλη» στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και «Ο άνθρωπος που γελά» στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Στις 11:00 το πρωί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10:30 το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.