Αρχική > Featured > Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ουρές ηλικιωμένων στις τράπεζες- Έρχονται χρονικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ουρές ηλικιωμένων στις τράπεζες- Έρχονται χρονικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις

Να μη συμμορφώνεται στον περιορισμό μετακίνησης δείχνει μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας και αυτό θα έχει -όπως φαίνεται- σαν αποτέλεσμα να γίνουν ακόμη αυστηρότερα τα μέτρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός το πρωί της Τρίτης έξω από υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά, όπου δεκάδες ηλικιωμένοι περίμεναν για να εισπράξουν τη σύνταξή τους χωρίς να τηρούν καμία απόσταση ασφαλείας, όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων τονίζοντας «το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα», ενώ επιβεβαίωσε και τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

Σήμερα, μάλιστα, η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο από την ώρα της αποστολής του μηνύματος για την επιστροφή του πολίτη.

Το σχέδιο της κυβέρνησης σύμφωνα με την εφημερίδα περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033. Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως θα περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδας, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει τη γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που συντάχθηκε, όπως στο sms.