Αρχική > Featured > Άνθρωποι σε 12 πόλεις της Ελλάδας βγαίνουν ταυτόχρονα στον δρόμο για τους σύγχρονους σκλάβους

Άνθρωποι σε 12 πόλεις της Ελλάδας βγαίνουν ταυτόχρονα στον δρόμο για τους σύγχρονους σκλάβους

Υπάρχουν εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο μας σήμερα. Και πολλές χιλιάδες από αυτούς βρίσκονται στις πόλεις μας, στη χώρα μας. Παιδιά, άντρες και γυναίκες πωλούνται καθημερινά σαν εμπορεύματα, ανθρώπινες ζωές χάνουν την αξία τους στο βωμό του κέρδους.

Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που καταπατά κάθε θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Οι διακινητές είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν και, τις περισσότερες φορές, τα εγκλήματά τους δεν καταδικάζονται.

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Η ζήτηση για φτηνή εργασία και σεξ στην Ελλάδα την καθιστά βασικό προορισμό για θύματα τράφικινγκ. Η Ελλάδα είναι γνωστή ως «το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη», καθώς είναι χώρα διέλευσης και προορισμού για τα θύματα. Εξαιτίας της γεωμορφολογίας της και της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεντρώνει το 90% των περιπτώσεων παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Αυτοί οι παράνομοι πρόσφυγες είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες στην εμπορία ανθρώπων.

Περπατάμε για την ελευθερία στην Αθήνα

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου περπατάμε για την Ελευθερία σε 12 πόλεις της Ελλάδας παράλληλα με άλλες 50 χώρες του κόσμου.

H A21 Greece και το Fashion Revolution Greece διοργανώνουν το 6o διεθνές Walk For Freedom στην Aθήνα. Στις 19 Οκτωβρίου 2019 χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο Walk For Freedom, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων.

Φέτος, στην Αθήνα η δράση συνδιοργανώνεται από την Α21, το Fashion Revolution Greece και το Raise Your Voice, ενώ την υποστήριξή του στη δράση εκφράζει το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σκοπός της δράσης Walk For Freedom είναι η αφύπνιση του κόσμου για την έκταση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, καθώς και για την αναγκαιότητα να εκλείψει η σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Πληροφορίες

Σάββατο 19 Οκτωβρίου, 17:00-19:00 μ.μ.

Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Μοναστηρακίου

Θα περπατήσουμε σε μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλο, στον πεζόδρομο της Ερμού μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα κάνουμε στάση και θα καταλήξουμε στην πλατεία Συντάγματος.

Κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Φορέστε το μπλουζάκι της Α21. Αν δεν το έχετε προμηθευτεί από άλλες χρονιές, θα ακολουθήσουν σύντομα πληροφορίες για τη φετινή διανομή. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να φοράτε το μπλουζάκι της Α21, παρακαλούμε να ντυθείτε στα μαύρα.