Αρχική > Featured > Άνοιξη 2020: Δείτε πώς φτιάχνονται τα θεϊκά φορέματα της Chiuri για τον οίκο Dior

Άνοιξη 2020: Δείτε πώς φτιάχνονται τα θεϊκά φορέματα της Chiuri για τον οίκο Dior

Θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με τα φορέματα των αρχαίων Ελληνίδων θεών. Κάποιοι, πάλι, μιλούν για φορέματα ρωμαίων καλλονών, αφού η Maria Grazia Chiuri, creative director του οίκου Dior κατάγεται από την Αιώνια Πόλη.
Η νέα συλλογή για την Άνοιξη του 2020 διαπνέεται από πνεύμα ελευθερίας που μεταδίδεται πρώτα απ’ όλα μέσα από τη μοναδική οπτική γοητεία που προσφέρουν οι χαλαρές γραμμές των αέρινων φορεμάτων. Η εικαστική εκδήλωση της ελευθερίας αποτυπώνεται με πτυχώσεις και πέπλα έτοιμα να δώσουν το έναυσμα για μια αέναη γυναικεία δημιουργικότητα.
Το χρυσό -ως βασιλικό χρώμα- γίνεται χρώμα αναφοράς, ενώ ακολουθούν ο αμέθυστος, το πράσινο του δάσους, το μπλε του ουρανού, το αψέντι. Τα χρώματα αυτά μέσα στο απέραντο φως των ateliers του Dior μετασχηματίζονται σε κυματιστές δημιουργίες από σιφόν και λεπτομέρειες από κεντήματα, δίνοντας το απόλυτο ύφος της Chiuri.
Κι αν σκεφτείς ότι είναι τόσο υπέροχα και τεατράλε που δεν μπορούν να φορεθούν στην γήινη πραγματικότητά μας, θα σου πούμε πως έχεις δίκιο. Εξάλλου, αυτή είναι η λογική της Haute couture. Να τέρπει τις αισθήσεις, αλλά να κρατά τις αποστάσεις. Όσο για μας, με ένα βλέμμα πιο διεισδυτικό, θα ξεκλέψουμε εκείνα τα στοιχεία που θα δώσουν στο καθημερινό μας ντύσιμο μια διάσταση πιο φευγαλέα, μοδάτη και συναρπαστική.
https://www.youtube.com/watch?v=FT1Fc92-eFY

Μέσα στα ατελιέ

Λίγες μέρες μόνο μετά την επίδειξη με τη συλλογή Ανοιξη Καλοκαίρι που έκανε ο οίκος Dior στο Μουσείο Ροντέν στο Παρίσι, σήμερα αποκαλύπτει με βίντεο και φωτογραφίες βήμα βήμα πώς έφτιαξε τα φορέματα που έκοψαν την ανάσα. Συγκεκριμένα εστιάζει στην ιδέα του πέπλου και των αρχαίων Ελληνίδων θεών.
Διαφάνειες, σιφόν, που στερεώνονται ουσιαστικά σε κόμπους και απαιτούν δεκάδες ώρες εργασίας με το χέρι σε ένα ατελιέ. Ακόμα και ο τρόπος κατασκευής που έχει επιλέξει ο οίκος και η καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Γκράτσια Κιούρι αποτελεί έναν φόρο τιμής στην αρχαιότητα, στην τέχνη της δημιουργίας ενδυμάτων.