Αρχική > Κοινωνία > Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα- Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα- Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα

Ξεκίνησε να πλήττει και την Αττική το νέο κύμα κακοκαιρίας που έκανε την εμφάνιση του από το βράδυ της Τρίτης. Ηδη αυτήν την ώρα έχει δυνατές καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της Βόρειας αλλά και της Δυτικής Αττικής όπως το Νέο Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Μενίδι, οι Θρακομακεδόνες, Κηφισιά  και άλλες.

Τα «δόντια» του δείχνει και πάλι ο χειμώνας μετά από αρκετές ημέρες καλοκαιρίας. Στη βόρεια Ελλάδα οι κάτοικοι ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης «στα λευκά» και όσο περνά η ώρα οι χιονοπτώσεις αναμένεται να πυκνώσουν.

Έντονη είναι η χιονόπτωση ακόμη και στις ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου στο Χορτιάτη χιονίζει ακόμη και μέσα στο χωριό.

Εντυπωσιακή είναι η βουτιά που σημείωσε ο υδράργυρος, καθώς σύμφωνα με το voria.gr στον Χορτιάτη, στις 3 τα ξημερώματα το θερμόμετρο έδειχνε λίγο πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ, μία μόλις ώρα μετά, στις 4, η θερμοκρασία έπεσε στον 1 βαθμό.

Στη Φλώρινα, χιονίζει έντονα και με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία. Κλειστά τα σχολεία και στις Πρέσπες.