Αρχική > Τι Νέα; > Ανεστάλη η στάση εργασίας σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό – Κανονικά τα δρομολόγια

Ανεστάλη η στάση εργασίας σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό – Κανονικά τα δρομολόγια

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό σημειώνουν πως η απόφαση αυτή λήφθηκε αφού πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις από το Υπουργείο Μεταφορών για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα ως άνω Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις προγραμματισμένες για την Πέμπτη 17-10-2019 στάσεις εργασίας στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Ηλεκτρικό, Μετρό, Τραμ).

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από τη συνάντηση των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία μας γνωστοποιήθηκε ότι σε «απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκλεισε το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων».

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, «ξεκλειδώνει» η διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων για την πλήρη εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ., η οποία είχε υπογραφεί από τον Ιούνιο, μεταξύ των Σωματείων και της Εταιρείας».