Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε διαφορετικά σημεία της πόλης του Λος Άντζελες, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.Η φωτιά στο Σκίρμπολ του Μπελ Αιρ βρίσκεται μία ανάσα από τον αυτοκινητόδρομο 405, σε μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, στην οποία βρίσκονται πολλά σπίτια διασημοτήτων. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η βίλα αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων της Τζένιφερ Άνιστον, καθώς και η βίλα της Τζένιφερ Λόπεζ την οποία αγόρασε το περασμένο έτος έναντι 28 εκατομμυρίων δολαρίων.


Στο Μπρέντγουντ, στην απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου, διαμένουν οι αστέρες του κινηματογράφου, Χάρισον Φορντ, Γκουίνεθ Πάλτροου και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αλλά θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να φύγουν όποτε κριθεί αναγκαίο.

Οι άνεμοι που τροφοδοτούν και αναζωπυρώνουν τα πύρινα μέτωπα αναμένεται -σύμφωνα με το Reuters- να παραμείνουν ισχυροί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

από Μαρία Ιωαννάτου