Αρχική > Featured > Άνδρος: Θα επιβληθούν κυρώσεις στον κωπηλάτη που βγήκε στα ανοιχτά με μποφόρ;

Άνδρος: Θα επιβληθούν κυρώσεις στον κωπηλάτη που βγήκε στα ανοιχτά με μποφόρ;

Φαίνεται πως αρχίζει να εφαρμόζεται -έστω και πιλοτικά- η διαδικασία κανονισμών Λιμένα που προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο από άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων και προσωπικού σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολιτών. Σημειώνεται ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού με σχετική διαταγή του προς τα κατά τόπους λιμεναρχεία είχε ζητήσει στις 22/01 την εφαρμογή σχετικών κανονισμών.

Σε μπελάδες ο 43χρονος

Έτσι, η πρώτη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σε έναν 43χρονο κωπηλάτη, ο οποίος το Σάββατο 15/2, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κυπρί Άνδρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να προσεγγίσει την ακτή και κάλεσε σε βοήθεια.  Δεν έχει επιβληθεί ακόμη πρόστιμο στον 43χρονο και αν αυτό θα επιβληθεί θα εξαρτηθεί από αυτά που θα υποστηρίξει στην απολογία του.
Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, στο σημείο κατέφθασε περιπολικό όχημα του λιμενικού σώματος όπου στελέχη του περισυνέλεξαν καλά στην υγεία του τον 43χρονο και τον μετέφεραν στο λιμάνι του Γαυρίου.
Από το τοπικό λιμεναρχείο εκδόθηκε σχετική παράβαση σύμφωνα με το γενικό κανονισμό λιμένος και επιδόθηκε στον 43χρονο ο οποίος αναμένεται να κληθεί σε απολογία από το τοπικό λιμεναρχείο.