Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο που είχε συλληφθεί για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης, κρίθηκε αθώα ύστερα από 17 μήνες κράτησης στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ. Η απόφαση από το δικαστήριο ήρθε παρά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να κριθεί ένοχη.

Καίριο ρόλο στην απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας διαδραμάτισε το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του 21χρονου μοντέλου. «Αυτό που μπορώ να πω, χωρίς να πω περισσότερα, είναι ότι έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη ναρκωτική ουσία», ανέφερε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

Τι υποστήριξε στην απολογία της

Στην απολογία της η Ειρήνη Μελισσαροπούλου υποστήριξε ότι δεν ήξερε το παραμικρό για τα ναρκωτικά στο σάκο της, ενώ αναφέρθηκε στη φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος, όπως ανέφερε, ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ, με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ.

Ουσιαστικά, έδειξε τον άνθρωπο αυτό ως υπεύθυνο για τα ναρκωτικά, υποστηρίζοντας ότι είχε προετοιμάσει το ταξίδι, είχε εκδώσει τα εισιτήρια, ακόμη και τον σάκο που βρέθηκαν τα ναρκωτικά, τον είχε δώσει στην κοπέλα για να βάλει μέσα τα ρούχα της.

«Θα εκπλαγώ ευχάριστα αν την αθωώσουν»


Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση καταδίκης της Ειρήνης Μελισσαροπούλου προβλεπόταν ποινή κάθειρξης έως και 27 ετών, χωρίς να υπάρχει δικαίωμα άσκησης έφεσης. Ο δικηγόρος της είχε υποστηρίξει ότι «θα εκπλαγώ ευχάριστα αν την αθωώσουν». Ο εισαγγελέας μάλιστα ήταν σκληρός με την 21χρονη από τη Μυτιλήνη από την πρώτη στιγμή, λέγοντας ότι η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ήξερε ότι μετέφερε ναρκωτικά.

από Μαρία Ιωαννάτου