«Επιστρέφουμε σε πέντε λεπτά» είναι η αγαπημένη ατάκα των οδηγών που γράφουν σε σημειώματα και τα αφήνουν πάνω στα αυτοκίνητά τους, όταν σταθμεύουν σε θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ.Η ίδια ατάκα γράφτηκε σήμερα σε σημειώματα πάνω σε αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία τοποθετήθηκαν συμβολικά επί της λεωφόρου Νίκης στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους. Η δράση ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκε από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Wheel.

«Μια παρόμοια δράση είχε γίνει στην Πορτογαλία και είπαμε να το φέρουμε στην πόλη μας. Σήμερα αντιστρέφουμε τους ρόλους και τους δείχνουμε πώς θα ήταν αυτό που μας κάνουν να το κάνουμε εμείς σε αυτούς», εξηγεί ο διοργανωτής της δράσης Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος στα 16 του έμεινε ανάπηρος μετά από τροχαίο ατύχημα.


«Όταν παίρνουν μια θέση στάθμευσης ΑμεΑ ανάβουν αλάρμ όχι απλά με αποτρέπουν από το να παρκάρω αλλά με ειρωνεύονται κιόλας γιατί νιώθουν ότι δεν έχουν κάνει κάποια σοβαρή παράβαση». Διανύοντας πλέον το 28ο έτος της ζωής του, στέλνει το δικό του μήνυμα: «Ελπίζουμε άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιες ασεβείς πράξεις να ευαισθητοποιηθούν και να καταλάβουν ότι κάπου πρέπει να υπάρχουν και όρια».

Δείτε την ανάρτησή του:

από Μαρία Ιωαννάτου