Έντονη κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας έως τις απογευματινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό «Ραφαήλ», που από νωρίς το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, αναμένεται να κινηθεί προς τα ανατολικά, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

«Για ένα 24ωρο θα βρέχει στην Αττική»

Όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου οι βροχές θα δυναμώσουν το βράδυ, οι άνεμοι θα ενισχυθούν ως και στα 8 μποφόρ, η θερμοκρασία θα παραμείνει κοντά στους 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιόνια θα πέσουν σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων στην Αττική.
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα κεντρικά και νότια, από την Πελοπόννησο μέχρι το νότιο Ιόνιο.

Μακεδονία και Θράκη δεν θα νιώσουν αλλαγή καιρού

Οι άνεμοι θα φτάσουν στα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 βαθμούς στα βόρεια και ως τους 10 στις υπόλοιπές περιοχές της χώρας.

Εκτός από τις μπόρες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, η ανάπαυλα, θα είναι πρόσκαιρη καθώς «χιονιάς από τα παλιά», όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου θέτει την χώρα σε τροχιά κακοκαιρίας.

Έντονη κακοκαιρία από την Πέμπτη


Ο χιονιάς θα κρατήσει 4-5 μέρες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από την Βοιωτία και βορειότερα, τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο αισθητό το κρύο στην Αττική από την Παρασκευή

Δεν αναμένεται πάντως επιδείνωση σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Από την Πέμπτη θα έλθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ έντονο ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν την Ελλάδα από βορρά προς νότο, ανακοίνωσε στο μεταξύ το meteo-EAA επισημαίνοντας ότι ο «Ραφαήλ» θα προκαλέσει ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς επίσης στα κεντρικά και νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

 

από Σοφία Κωστάρα