Τόσα χρόνια παλεύεις, αγωνίζεσαι, στερείσαι για να έχεις έναν μεταβολισμό “ξύπνιο” και λίγα κιλά και έρχεται μια απλή κίνηση των δαχτήλων σου να σου πει ότι η ταλαιπωρία δεν άξιζε και τόσο.

Όχι δεν έπρεπε να λιώνεις στα γυμναστήρια ούτε να χάνεις την απόλαυση του γλυκού σου. Απλώς, έπρεπε να κάνεις μια απλή χειρονομία για να χάσεις τα περιττά κιλά που σε βασανίζουν…

Ακούγεται ιδανικό έτσι;

Μια μικρή κίνηση, μια πίεση στα δάχτυλα των χεριών μας και τσουπ ο μεταβολισμός μας δεν θα κοιμάται πιά!

Ε, ναι δεν είναι ακριβώς έτσι, αν και υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν αυτή τη μέθοδο.

Για να εξηγηθούμε λοιπόν, μιλάμε για την  «Surya Mudra» ή «Prithvi Shaamak» μια τεχνική που ακολουθείται από yogis και gurus παγκοσμίως, αφού συνδυάζεται φυσικά με την τεχνικη της yoga.

Οσο περίεργο κι αν φαίνεται, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη που πιστεύουν στη δύναμη αυτής της χειρονομίας.

Τι ακριβώς είναι, όμως;

Η λέξη δηλώνει το «σφράγισμα της ενέργειας» και αναφέρεται σε περίτεχνες χειρονομίες, σε ενώσεις που δημιουργούνται με το χέρι και τα δάχτυλα. Οι ενεργητικές δυνάμεις τους μπορούν να θεραπεύσουν το σώμα, να βελτιώσουν την πέψη, να αυξήσουν το μεταβολισμό και να μειώσουν την όρεξη βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους.

Και γιατί έχει αποτέλεσμα στα περιττά κιλά μας;

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το είδος «Mudra», δηλαδή η τεχνική «Surya Mudra» μειώνει το στοιχείο της «γης» στο ανθρώπινο σώμα (το ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με τις θεωρίες της yoga, αποτελείται από πέντε στοιχεία: φωτιά, νερό, γη, αέρα και Aakash) που αποτελεί και τον βασικό παράγοντα στο λίπος που την προκαλεί.

Παρακάτω δείτε video tutorials και δοκιμάστε την και σεις αν το επιθυμείτε….

 

από sstrempa