Αρχική > Διατροφή > Αμπελοφάσουλα: Πεντανόστιμα και άκρως υγιεινά- Πώς να τα μαγειρέψετε

Αμπελοφάσουλα: Πεντανόστιμα και άκρως υγιεινά- Πώς να τα μαγειρέψετε

Καταπράσινα και τραγανά, πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, τα αμπελοφάσουλα ξεκινούν να «βγαίνουν» από τα τέλη Μαΐου. Είναι πραγματικά πεντανόστιμα και πανεύκολα στο μαγείρεμα! Δοκιμάστε τα σε σαλάτα και συνδυάστε τα με λαδολέμονο και κατσικίσιο τυρί. Εκτός από συνοδευτικό πιάτο στο τραπέζι σας, μπορεί να γίνει και κυρίως γεύμα., ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα!

Υλικά

800 γρ. Αμπελοφάσουλα

1 σκελίδα σκόρδο

1 μέτρια ντομάτα, ξεφλουδισμένη, σε μικρά κυβάκια

ελαιόλαδο

Για το λαδολέμονο

1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη στα τέσσερα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

τα φυλλαράκια από 1/3 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα

Ιδανικό συνοδευτικό το κατσικίσιο τυρί
Διαδικασία

Λαδολέμονο: Βάζουμε την ντομάτα στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τη χτυπάμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει χυμός. Σουρώνουμε το χυμό, τον βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και όχι στο μούλτι, για να διατηρήσουν η ντομάτα το ζωηρό κόκκινο χρώμα της και ο δυόσμος τη φρεσκάδα του.

Σαλάτα: Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 7 – 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι, στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν, να αρωματιστούν από το σκορδόλαδο και να γλυκάνουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Σκορπίζουμε τα κυβάκια ντομάτας και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.