Αρχική > Featured > Αμερικανός γιατρός δείχνει πώς απολυμαίνουμε τα ψώνια, αλλά και γιατί τα κρατάμε έξω από το σπίτι και γίνεται viral

Αμερικανός γιατρός δείχνει πώς απολυμαίνουμε τα ψώνια, αλλά και γιατί τα κρατάμε έξω από το σπίτι και γίνεται viral

Ένας Αμερικανός γιατρός θεώρησε χρέος του να ενημερώσει τους συμπολίτες του για ορισμένα πολύ σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με την υγιεινή εν μέσω κορονοϊού και ενώ είμαστε αποκλεισμένοι στα σπίτια μας. Φυσικά και είμαστε αρκετά προφυλαγμένοι, επειδή όμως ο ιός δεν παίζει και εμφανίζει μια επίμονη συμπεριφορά, εμείς πρέπει να μάθουμε να απολυμαίνουμε ακόμη και τα ψώνια που φαίρνουμε από το σούπερ μάρκετ ή το φούρνο.

Ο γιατρός από το Μίσιγκαν ανέβασε στα social media ένα βίντεο 13 λεπτών για να προειδοποιήσει τους καταναλωτές για τα μικρόβια που ζουν στις συσκευασίες που αγοράζουν.

Συγκεκριμένα, ο Jeffrey VanWingen, γιατρός στο Family Medicine Specialists δείχνει πώς πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια μας όταν ερχόμαστε σπίτι.

Πόσο ζει ο ιός στις επιφάνειες

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των επιστημόνων της Αμερικανικής κυβέρνησης, ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει πάνω σε επιφάνειες από πλαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι, μέχρι και 3 ημέρες.

Στο βίντεο, ο γιατρός συμβουλεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τη μεταφορά μικροβίων από τις συσκευασίες και τα τρόφιμα στον άνθρωπο, είναι να τα αφήσεις για 3 ημέρες έξω χωρίς να τα αγγίξεις.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, ιδίως για τρόφιμα που χαλάνε εκτός ψυγείου. Γι’ αυτό το λόγο, δείχνει πώς μπορούμε να απολυμάνουμε τις συσκευασίες και τα τρόφιμα.

Η συμβουλή του γιατρού για τα φρούτα έχει να κάνει με το καλό πλύσιμο, 20” κάθε κομμάτι, όπως ακριβώς κάνουμε με τα χέρια μας.

«Μπορεί να φαίνεται χρονοβόρο, ωστόσο, αυτές τις ημέρες, όλοι έχουμε περισσότερο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Ας είμαστε μεθοδικοί και ασφαλείς και να μην πάρουμε κανένα ρίσκο».

Το χρήσιμο αυτό βίντεο του Αμερικανού γιατρού έχει ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.