Αρχική > Featured > Άλογα σε πισίνα, αεροπλάνα και βενζινάδικα – Εντυπωσιάζει η νέα καμπάνια του Gucci δια χειρός Γιώργου Λάνθιμου

Άλογα σε πισίνα, αεροπλάνα και βενζινάδικα – Εντυπωσιάζει η νέα καμπάνια του Gucci δια χειρός Γιώργου Λάνθιμου

Τα εξωφρενικά concepts είναι κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει η Gucci, αλλά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Alessandro Michele, αυτή τη φορά ανέβασε κι άλλο τον πήχη χρησιμοποιώντας άλογα στην καμπάνια του ιταλικού brand για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020.

Οι λήψεις ανήκουν στον δικό μας, ταλαντούχο φωτογράφο και σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει το σκηνικό σε μια «πράξη καθημερινού σουρεαλισμού», μια «γιορτή του παράδοξου». Η φωτογράφιση έγινε στο θρυλικό ξενοδοχείο Chateau Marmont και σε άλλες περιοχές γύρω από το Λος Άντζελες.

Τα άλογα απαθανατίζονται σε όλη την πόλη, σε παραλίες, χώρους στάθμευσης, ακόμη και σε αεροπλάνα, προσφέροντας μια μαγευτική, αλλά ανορθόδοξη, ματιά στο τελικό αποτέλεσμα.

Εννοιολογικά, τα άλογα είναι σύμβολα της ελευθερίας και ευθυγραμμίζονται με ένα από τα βασικά δόγματα της συλλογής SS20 της Gucci, η οποία θέλει να υπογραμμίσει τη «δύναμη της μόδας να σπάσει το κλουβί των κανόνων με την αυτοδιάθεση του προσωπικού στυλ». Στην ουσία, η καμπάνια είναι απλά ανοιχτή σε κάθε ερμηνεία – όπως πολλά έργα στη σφαίρα της τέχνης και της μόδας.

Δείτε κι άλλες εικόνες από τη νέα συλλογή