Αρχική > Featured > Αλμυρά παλμιέ με λιαστή ντομάτα και φέτα
%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%ac-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%b9%ce%ad-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%ad0

Αλμυρά παλμιέ με λιαστή ντομάτα και φέτα

Ελάτε να φτιάξουμε απίθανα παλμιέ με λιαστή ντομάτα και φέτα που μπορείτε να σερβίρετε είτε ως ορεκτικό στο οικογενειακό τραπέζι, είτε ως κολατσιό για το γραφείο. Έχουν καταγωγή από τη Γαλλία και ονομάζονται έτσι λόγω της ομοιότητάς τους με τα φύλλα του φοίνικα (palm tree).

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

1 φλ. τσ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο

1/2 φλ. τσ. φέτα σε κομμάτια

2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

πιπέρι

λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Αν η σφολιάτα είναι από το ψυγείο, την αφήνουμε να ξεπαγώσει 45′ έως 1 ώρα. Έχουμε στραγγίξει καλά τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και την ανακατεύουμε με τη λιαστή ντομάτα, χωρίς να την πολτοποιήσουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%ac-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%b9%ce%ad-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%ad0

Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο με διαστάσεις 30×35 και πάχος 4 χιλιοστά, κόβοντας ίσια τα τελειώματα. Απλώνουμε πάνω ομοιόμορφα το μείγμα λιαστής ντομάτας και φέτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το δεντρολίβανο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις δύο μακριές πλευρές της ζύμης, έτσι ώστε να συναντηθούν ακριβώς στο κέντρο του φύλλου. Αλείφουμε με λίγο αβγό το σημείο που ενώνονται τα δύο ρολά, ώστε να κολλήσουν. Μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη σε ταψάκι και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή περισσότερο.

%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%ac-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%b9%ce%ad-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%ad2

Ανάβουμε το φούρνο στους 200°C. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το κόβουμε σε φετάκια πάχους 1 εκατοστού, χρησιμοποιώντας πολύ κοφτερό μαχαίρι. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι (κατά προτίμηση σε χαρτί ψησίματος) και τα αλείφουμε με αβγό. Τα ψήνουμε για 12-15′ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%ac-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%b9%ce%ad-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%ad0 %ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%ac-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%b9%ce%ad-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%ad2

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%ac-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%b9%ce%ad-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%ad4