Αρχική > Featured > Αλλάζει το ωράριο στις τράπεζες – Ποιες ώρες θα εξυπηρετείται το κοινό

Αλλάζει το ωράριο στις τράπεζες – Ποιες ώρες θα εξυπηρετείται το κοινό

H νέα κλαδική σύμβαση που υπέγραψαν οι τραπεζοϋπάλληλοι φέρνει αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων. Η τροποποίηση δεν θα αλλάξει τις ώρες εργασίες, αλλά τις ώρες εξυπηρέτησης κοινού.

Μέχρι σήμερα το ωράριο που ίσχυε για την εξυπηρέτηση του κοινού ήταν Δευτέρα-Πέμπτη από 08:00 έως 14:30 και την Παρασκευή από 08:00 έως 14:00. Με τη νέα κλαδική σύμβαση περικόπτεται το ωράριο τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά 30 λεπτά και πλέον το εβδομαδιαίο ωράριο διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα με Παρασκευή από 08:00 έως 14:00.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τεθεί σε ισχύ το νέο ωράριο

Η τριετής κλαδική σύμβαση που υπέγραψαν τράπεζες και ΟΤΟΕ αφορά πληθώρα επιπλέον εργασιακών ζητημάτων, όπως οι απολαβές. Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, έπειτα από επτά χρόνια μειώσεων και «παγώματος» των εισοδημάτων των τραπεζοϋπαλλήλων, πλέον συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών μέσα στην τριετία, στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου.

Η επίσημη ανακοίνωση

«Μετά από 7 χρόνια μειώσεων και καθήλωσης του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων, λόγω της μνημονιακής κρίσης, η ΟΤΟΕ πέτυχε να αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών μέσα στην τριετία στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου.

Η συλλογική εκπροσώπηση σε κάθε επιχείρηση του κλάδου θα έχει δικαίωμα ενημέρωσης και συζήτησης για τα σχέδια ψηφιοποίησης της αντίστοιχης Τράπεζας, που επηρεάζουν τους εργαζόμενους καθώς και για την εκπαίδευση που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες της ψηφιακής μετάβασης».