Αρχική > Featured > Αλλάζει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30°C

Αλλάζει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30°C

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τα τέλη της εβδομάδας και προς τις αρχές της επόμενης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Οι βροχές και οι καταιγίδες δίνουν τη θέση τους στις υψηλές θερμοκρασίες καθώς βαδίζουμε προς το σαββατοκύριακο, ενώ αισθητή άνοδος θα σημειωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας

«Όσο βαδίζουμε προς το σαββατοκύριακο ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται σταδιακά στη βορειοδυτική Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία δείχνει προς τα τέλη της εβδομάδας και τις αρχές της επόμενης ότι θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο, αρκετά αισθητή, και μάλιστα, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα ίσως παρατηρηθούν και θερμοκρασίες πάνω από 30-31 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Διχογνωμία για την επόμενη εβδομάδα

«Τώρα, για το πώς θα κυλήσει η επόμενη εβδομάδα μέχρι και τα μέσα της, υπάρχει μια διχογνωμία όσον αφορά στα προγνωστικά στοιχεία. Κάποια στοιχεία θέλουν τον καιρό λίγο πιο άστατο στα δυτικά και τα βόρεια και την επόμενη βδομάδα, κυρίως από τα μέσα και μετά, ενώ στην υπόλοιπη ανατολική και τη νότια χώρα, κατά πάσα πιθανότητα, ο καιρός θα διατηρηθεί πολύ ζεστός με τριαντάρια και βάλε σε αρκετές, κυρίως κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και όχι μόνο περιοχές», καταλήγει ο Σάκης Αρναούτογλου.