Αρχική > Τι Νέα; > Αλλαγές αναμένονται στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς

Αλλαγές αναμένονται στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς

ImageHandlerΑλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με βάση τη δυνατότητα εφαρμογής ζωνών στα εισιτήρια, π.χ. να συνυπολογίζεται στην τελική τιμή η απόσταση που διανύει ο επιβάτης, καθώς και η ώρα μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ), περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο την περασμένη Παρασκευή και δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με βάση το εν λόγω σχέδιο, το οποίο αναμένεται να εξειδικεύσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Μεταφορών, θα επιβληθούν αυξήσεις-φωτιά που φτάνουν μέχρι και 66% στις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί ενιαία αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο 1,30 ευρώ, λόγω της μεταβολής του ΦΠΑ από 13% σε 23% που έφερε το τρίτο Μνημόνιο, εξετάζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- η κλιμακωτή τιμολόγηση ανάλογα με τη διανυόμενη διαδρομή, που θα ξεκινά από 1,20 ευρώ και θα φτάνει τα 2 ευρώ, με στόχο οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών να παραμείνουν σε χαμηλές τιμές.

Πηγή: e-typos.com