Αρχική > Infohealth > Αληθινή ιστορία: «Νόμιζα ότι είχα hangover, αλλά ήταν μία σπάνια μορφή καρκίνου»

Αληθινή ιστορία: «Νόμιζα ότι είχα hangover, αλλά ήταν μία σπάνια μορφή καρκίνου»

Θεώρησε ότι η «έκρηξη» στην σκωληκοειδή απόφυσή της ήταν απλά ένα αποτέλεσμα του hangover, όμως τα πράγματα ήταν πολύ πιο διαφορετικά από όσο νόμιζε.

Η 21χρονη Άμπερ Σκοτ, από τη βόρεια Ιρλανδία, επί δύο χρόνια διαμαρτυρόταν στους γιατρούς για τους πόνους στο στομάχι της, πριν από την τελική διάγνωση της ασθένειάς της τον Μάρτιο του 2019.

Οι αρχικές λάθος διαγνώσεις έκαναν λόγο για το λεγόμενο Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Ωστόσο, η διαγνώστηκε ότι έπασχε από έναν νευροενδοκρινή όγκο, ο οποίος επηρεάζει τα κύτταρα που απελευθερώνουν οι ορμόνες στο αίμα.

«Τώρα γελάω θυμούμενη πώς διαγνώστηκα με καρκίνο. Ήμουν έξω και έπινα με τους φίλους μου για το St. Patricks Day, όταν έσκασε η σκωληκοειδής απόφυση. Είχα πιει μερικά ποτά και δεν είχα καταλάβει εκείνη τη στιγμή τι συνέβαινε», δήλωσε η Άμπερ στη Daily Mail.

«Την επόμενη μέρα ήμουν διπλωμένη στα δύο στον καναπέ από τους πόνους. Ένιωθα, ότι πέθαινα. Είπα, ότι πρέπει να πάω στο νοσοκομείο, αλλά η μητέρα μου θεώρησε απλά, ότι είχα hangover», πρόσθεσε.

«Κι εγώ, βασικά, το ίδιο πίστευα, αλλά ανέβασα πυρετό και δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Γινόμουν όλο και χειρότερα και δύο ημέρες μετά, η μητέρα μου με πήγε στο νοσοκομείο», ανέφερε.

Στην αρχή οι γιατροί, επίσης, θεώρησαν ότι η Άμπερ είχε hangover ή κάποια ουρολοίμωξη, ωστόσο έπειτα από την παρακολούθησή της και τις εξετάσεις, διαπίστωσαν ότι έχει σπάσει η σκωληκοειδής απόφυση.

Αυτό σε κανονικές συνθήκες συμβαίνει πριν από την εφηβεία, αλλά αφού αφαιρέθηκε εστάλη για εξέταση.

«Νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει και απλά πήγαινα στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ακόμη δεν είχα συνειδητοποιήσει, ότι κάτι δεν πήγαινε σωστά, μέχρι που μου ζήτησαν να έρθει μαζί μου και η μητέρα μου», εξομολογήθηκε.

«Από τη στιγμή που μου είπαν ότι είχα όγκο στην σκωληκοειδή απόφυση, η μητέρα μου τα έχασε. Εγώ δεν μπορούσα να στρίψω το κεφάλι μου, αλλά δεν έκλαψα. Το μόνο που μπόρεσα να πω σοκαρισμένη ήταν ότι αυτή η σκωληκοειδής απόφυση έσωσε τη ζωή μου και θα μπορούσα να μην το έχω ανακαλύψει», σημείωσε.

Εάν δεν είχε συμβεί αυτό, η Άμπερ δεν θα είχε ανακαλύψει το παραμικρό, μέχρι το τελικό στάδιο.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχουν αυτόν τον τύπο καρκίνου είναι μεγαλύτερης ηλικίας και η αιτία θανάτου ανακαλύπτεται μετά θάνατον.

«Είναι ένας καρκίνος που αναπτύσσεται πολύ αργά και μπορεί να υπήρχε στο σώμα μου περίπου δέκα χρόνια και δεν είχα καταλάβει τίποτα», σημείωσε η Άμπερ.

«Είχα πόνους στο στομάχι και για δύο χρόνια οι γιατροί μού έβγαζαν λάθος διάγνωση. Μου έλεγαν ότι έχω Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, ότι δεν έτρωγα σωστά ή ότι μπορεί να ήταν κάποια ουρολοίμωξη», ανέφερε.

Έπειτα από την αφαίρεση της απόφυσης, υποβλήθηκε σε άλλη μία επέμβαση για την αφαίρεση του υπόλοιπου όγκου τον Μάιο του 2019 και η οποία ήταν επιτυχημένη.

Μάλιστα, έπειτα από τις εξετάσεις που ακολούθησαν δεν χρειάστηκε περαιτέρω θεραπεία.

«Ήταν μία τεράστια ανακούφιση. Σαν να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους μου. Η αδελφή μου με πήγε μία εβδομάδα σε spa για να το γιορτάσουμε», ανέφερε η 21χρονη.

Παρόλα αυτά, παραδέχθηκε ότι μόνο μετά την θεραπεία της συνειδητοποίησε πραγματικά τι της είχε συμβεί.