Αρχική > Αληθινές Ιστορίες > Αληθινή ιστορία: «Είμαι 46 ετών και σε εμμηνόπαυση. Δεν είμαι έτοιμη γι’ αυτό, δεν το θέλω»

Αληθινή ιστορία: «Είμαι 46 ετών και σε εμμηνόπαυση. Δεν είμαι έτοιμη γι’ αυτό, δεν το θέλω»

«Αγόρασα εκείνο το φόρεμα. Και ένα κουτί γλυκά μόνο για μένα. Αντιμετωπίζω προβλήματα με τη ρινική μου κοιλότητα από τον Σεπτέμβριο. Δοκίμασα διάφορα αντιβιοτικά, στεροειδή και αμέτρητα ρινικά σπρέι, όλα με ελάχιστη έως μηδαμινή βελτίωση. Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ο ΩΡΛ μου θέλησε να δει τι συμβαίνει στο κεφάλι μου, οπότε προγραμμάτισε μια αξονική ρινικής κοιλότητας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκείνη τη στιγμή πέρασαν από το μυαλό μου τα πάντα. Έχουμε ιστορικό με όγκους στην οικογένεια, οπότε η σκέψη αυτή κατέκλυσε το μυαλό μου. Τα παιδιά μου είναι πολύ μικρά, πώς θα το αντέξουν; Ενώ η φαντασία μπορεί να είναι ισχυρή, η διαίσθηση μπορεί να είναι ισχυρότερη. Ακούστε το σώμα σας!

Ενώ ήμουν στη μέση της θεραπείας για ιγμορίτιδα, άρχισα να έχω εξάψεις. Αρχικά τις απέδωσα στα στεροειδή, αλλά χειροτέρευσαν όταν τελείωσα τα φάρμακα. Τότε είχα μια σκέψη. Η διαίσθησή μου μίλησε. Όταν ήμουν έγκυος στον γιο μου, είχα συνεχιζόμενη ιγμορίτιδα. Κυριολεκτικά δεν μπορούσα να αναπνεύσω για επτά μήνες και μετά, δυστυχώς! Μόλις γεννήθηκε ο μικρός, όλα επέστρεψαν στο φυσιολογικό. Ήταν ορμονικό.

Επικοινώνησα με τον ενδοκρινολόγο μου, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι ο γιατρός που όλοι χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Μου τηλεφώνησε και είπε ότι θα προχωρούσε ό,τι εξετάσεις έπρεπε να κάνω. Έτσι, ζήτησα να υποβληθώ σε εξετάσεις αίματος για εμμηνόπαυση ώστε να τερματίσω την ανησυχία μου.

«Είμαι 46 ετών και σε εμμηνόπαυση»

Την Παρασκευή γέμισα τέσσερα φιαλίδια αίματος. Το Σάββατο το πρωί, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον γιατρό μου με τα νέα που περίμενα, αλλά δεν ήμουν πραγματικά προετοιμασμένη. Είμαι 46 ετών και είμαι σε εμμηνόπαυση. Αυτό εξηγεί πολλά – αλλά δεν είμαι έτοιμη γι’ αυτό. Δεν το θέλω αυτό.

Αφού μίλησα με τον γιατρό μου, ξεκίνησα μαζί με τα παιδιά για το σούπερ μάρκετ. Ξαφνικά το κεφάλι μου άρχισε να γυρίζει και ένιωσα έντονη έξαψη. Ήθελα να γελάσω. Και να κλάψω συγχρόνως. Αλλά εκεί, στη μέση του διαδρόμου, είδα ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό που έγραφε «Υγεία». Το χρειάζομαι αυτό, είπα στον εαυτό μου!

Ναι, η εμμηνόπαυση είναι χάλια, αλλά είναι καλύτερη από τους όγκους που φοβόμουν. Κακή διάθεση, αϋπνία, οργή, δάκρυα, και το γεγονός ότι ανακάλυψα πως έχω δυσανεξία στο αλκοόλ, είναι εντελώς απογοητευτικά, αλλά είμαι εδώ. Ζωντανή και λειτουργική. Η εμμηνόπαυση δεν είναι εξουθενωτική ή απειλητική για τη ζωή.

Το μυστικό είναι να προσπαθούμε καθημερινά για να βρούμε τα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες. Την περασμένη εβδομάδα ενώ έβαζα πλυντήριο, ευχαρίστησα τον Θεό που υπάρχουν συσκευές που μπορούν να το κάνουν αντί για μένα. Σοβαρά, η ευγνωμοσύνη είναι ο μόνος τρόπος.

Έτσι, αγόρασα το φόρεμα. Θα αγοράσω μάλλον κι εκείνο το άλλο, που με κάνει να χαμογελάω κάθε φορά που το βλέπω. Πιθανότατα θα στολίσουμε για τα Χριστούγεννα νωρίτερα από ποτέ, αλλά ποιος λέει ότι είναι κακό; Κάνω αυτό που με κάνει ευτυχισμένη και θα παραμείνω σταθερά ευγνώμων για όλα τα καλά στη ζωή. Κι αν αφιερώσουμε χρόνο για να τα δούμε, υπάρχουν πολλά!».

Διαβάσαμε την ιστορία της Melanie Forstall στο Love What Matters

Πηγή κεντρικής φώτο: Facebook @Melanie Forstall Lemoine