Μια γυναίκα που υπέστη εγκαύματα στο 96% του σώματός της έπειτα από ένα τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις, έχει γίνει το πρόσωπο της νέας καμπάνιας της εταιρείας καλλυντικών Avon.Η Catrin Pugh από την Ουαλία είδε τη ζωή της να αλλάζει μέσα σε μια στιγμή. Η 25χρονη γυναίκα έμεινε μόνο με τα πέλματά της σώα και αβλαβή, όταν το 2013 το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη και τυλίχτηκε στις φλόγες. Τώρα έχει επιλεγεί από την Avon ως μέρος της δέσμευσης της εταιρείας για την απασχόληση μοντέλων, απαλλαγμένων από κάθε είδους στερότυπα.

«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός και ότι αληθινή ομορφιά σημαίνει να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου»

«Το να είσαι μέρος μιας εκστρατείας που ανατρέπει τα παραδοσιακά στερεότυπα ομορφιάς και το στίγμα γύρω από τη διαφορετικότητα είναι τόσο αναζωογονητικό. Ελπίζω ότι θα ανοίξει τα μάτια πολλών ανθρώπων στον κλάδο της ομορφιάς και της κοινωνίας εν γένει, το γεγονός ότι θα πρέπει να προωθούμε ένα ευρύ φάσμα μοντέλων. Ελπίζω να εμπνεύσω τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν την εξωτερική τους εμφάνιση, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζουν», αναφέρει η ίδια.


Η μεγάλη εταιρεία καλλυντικών έκανε πραγματικότητα την υπόσχεσή της, ύστερα από μια έρευνα που αποκάλυψε ότι το 80% των γυναικών ισχυρίζονται ότι αισθάνονται μεγάλη πίεση από τα μέσα ενημέρωσης για να είναι τέλειες και το 60% ότι έχουν κουραστεί να ανταποκρίνονται σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς.

από Μαρία Ιωαννάτου