Τραγικές ιστορίες γονιών που ψάχνουν τα παιδιά τους που βρίσκονταν μέσα στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Γονείς, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία ένα νέο για τα παιδιά τους και βρίσκονται στην τραγική θέση της αναμονής της ταυτοποίησης για να ξέρουν αν θα θρηνήσουν το παιδί τους.
Μία τέτοια ιστορία είναι κι ενός πατέρα, του οποίου η μαρτυρία στο Πρωινό για τον γιο του που βρισκόταν στο τρένο, έκανε τους πάντες να καταρρεύσουν. Ο πατέρας με λόγια που συγκλονίζουν, ανέφερε για τον γιο του: «Μας πήρε μισή ώρα πριν και μας είπε ότι είναι στη Λάρισα και 45 λεπτά μετά μας πήρε η φίλη του και μας είπε ότι ο Γιώργος πήγε να πάρει ένα νερό από το κυλικείο, έγινε το ατύχημα και δεν ξαναγύρισε. Δεν υπάρχουν ελπίδες, ούτε θαύματα γίνονται. Περιμένουμε να γίνει η ταυτοποίηση dna με τα πτώματα που βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου. Πιθανό ένα από αυτά να ανήκει στον γιο μου».
Η οικογένεια ζει στη Θεσσαλονίκη. Ο γιος είναι φοιτητής στο τμήμα Φυσικής στο ΑΠΘ και είχε πάει βόλτα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας κι επέστρεφε στο σπίτι του με το μοιραίο τρένο. Όπως εξήγησε, ο πατέρας αυτές τις ώρες είναι δίπλα τους μία κοινωνική λειτουργός, η οποία τους βοηθά και τους παρέχει ψυχολογική στήριξη. Όμως, όπως είπε: ο συγκεκριμένος πόνος δεν διαχειρίζεται εύκολα.
Η οικογένεια έχει ένα δεύτερο παιδί. «Το δεύτερο παιδί που έχουμε θα μας κάνει να αφοσιωθούμε σε αυτό και να συνεχίσουμε τη ζωή μας», είπε ο πατέρας.
Δείτε τη μαρτυρία του πατέρα
Διαβάστε επίσης
Γιάννης Μπεχράκης: Ο «ποιητής της εικόνας» που αποτύπωσε στο φακό του την σύγχρονη Ιστορία
Τέμπη: Πώς ένα ξεχασμένο κλειδί έφερε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία – Ο διάλογος που σοκάρει
Google News