Μύριαμ Μπουρλά για τον σύζυγό της: “Θέλω να του πω είμαι τυχερή που είμαι γυναίκα του και τον αγαπώ πάρα πάρα πολύ»

μύριαμ-μπουρλά-για-τον-σύζυγό-της-θέλ

Παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, συνέντευξη με ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα παγκοσμίως, τον CEO της Pfizer Dr. Άλμπερτ Μπουρλά, ένα από τα πρόσωπα που έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην πανδημία. Σίγουρα τα όσα είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον -ποιος δεν θέλει να γνωρίζει την προσωπική ιστορία του ανθρώπου που αυτήν τη στιγμή είναι στο τιμόνι της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας στον κόσμο-, αλλά αυτή που μας κέρδισε ήταν η σύζυγός του, Μύριαμ, που με ζεστασιά και αγάπη, ξεδίπλωσε τα αισθήματά της για τον Άλμπερτ μπροστά στην κάμερα.

Μύριαμ Μπουρλά: “Τίποτα δεν ήταν εύκολο”

«Γνωριστήκαμε στη Θεσσαλονίκη σε έναν γάμο ενός ξαδέρφου του. Αμέσως ερωτευτήκαμε. Όταν του έκαναν πρόταση να πάει στο Βέλγιο, με ρώτησε αν θέλω να τον ακολουθήσω και έτσι άρχισαν όλα. Κατευθείαν του είπα ναι» ανέφερε η σύζυγος του Άλμπερτ Μπουρλά. «Τίποτα στη ζωή μας δεν είναι εύκολο. Εμείς το κάνουμε εύκολο. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες όταν πηγαίνεις από χώρα σε χώρα, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Παρ’ όλα αυτά περάσαμε πάρα πολύ ωραία» πρόσθεσε. «Η Ελλάδα είναι το σπίτι. Εκεί που μεγαλώσαμε και θα μας λείπει πάντα. Το πρώτο που παρατήρησα στον Άλμπερτ είναι ότι είναι πάρα πολύ έξυπνος. Επίσης είναι πάρα πολύ γλυκός, πάρα πολύ επικοινωνιακός και με φοβερό χιούμορ. Όταν ξεκίνησε η πανδημία, μου είπε “Ο κορωνοϊός θα είναι μεγάλο πρόβλημα”. Εκείνη τη στιγμή, ξέροντάς τον είπα από μέσα μου “για να το λέει κάτι ξέρει”. Εκεί κατάλαβα ότι έχουμε μπροστά μας, δρόμο».

“Την καραντίνα την περάσαμε όπως όλοι μας. Ο Άλμπερτ δούλευε στο γραφείο του στο σπίτι, τα παιδιά διάβαζαν στα δωμάτιά τους. Περάσαμε την καραντίνα σαν μία παραδοσιακή οικογένεια. Μιλούσαμε τα βράδια. Κάναμε συζητήσεις στο τραπέζι. Ήταν η καλύτερή μας ώρα. Θέλω να του πω είμαι πολύ χαρούμενη και τυχερή που είμαι γυναίκα του και ότι τον αγαπώ πάρα πάρα πολύ» κατέληξε η Μύριαμ Αλχανάτη Μπουρλά. Από την πλευρά του ο Αλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας για τη σύζυγό του, είπε οτι ο ίδιος δεν είναι εύκολος χαρακτήρας, είναι νευρικός και η σύζυγός του είναι ο άνθρωπος που κρατάει την οικογένεια μαζί. «Το χάρηκα πολύ στην καραντίνα, το να έχω τα παιδιά στο σπίτι κάθε μέρα» είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά.

Εξίσου ενδιαφέροντα όμως ήταν και όσα είπε ο ίδιος ο Άλμπερτ Μπουρλά στη συνέντευξή του για πάρα πολλά θέματα.

%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bc-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bb%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%8d%ce%b6%cf%85%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%ad%ce%bb0

Το χρονικό και η μάχη με τον κορωνοϊό

«Έμαθα για πρώτη φορά για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο του 2020. Κυρίως με απασχολούσε ως κάτι που υπήρχε στην Κίνα, γιατί έχουμε 15.000 ανθρώπους, τέσσερα εργοστάσια και πολλούς ερευνητές. Έβαλα μία task force για να διαχειριστούν την κρίση στην Κίνα. Εκείνη την περίοδο, δεν είχαμε καμία υποψία για τον υπόλοιπο κόσμο» είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά ξεκινώντας τη συνέντευξή του.

«Υπήρχε “πυρετός” στα εργαστήρια, στα νοσοκομεία που ήταν μέρος της έρευνας και στα εργοστάσια της εταιρίας, που τους είχα ζητήσει να παράγουν ένα εμβόλιο που δεν το είχαμε ακόμα. Τους είχα ζητήσει να είναι έτοιμοι να το παράγουν όταν το βρούμε σε τεράστια ποσότητα» ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά για τις πρώτες στιγμές της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Τον επόμενο μήνα κατάλαβα ότι θα έπαιρνε διαστάσεις ο κορωνοϊος. Αρχίσαμε και συζητούσαμε τα κρούσματα που καταγράφονταν εκτός Κίνας. Όταν κατάλαβα ότι ο κορωνοϊός είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ήμουν στην Ελλάδα για το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Τρεις ημέρες πριν την έναρξη του φόρουμ μου ήρθε ένα e-mail ότι ακυρώνεται. Κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ. Αμέσως κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Την ίδια περίοδο ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ήθελε μία επείγουσα συνάντηση στον Λευκό Οίκο με εκπροσώπους των φαρμακοβιομηχανιών και επιστήμονες» περιέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer.

«Περίμενα τη σειρά μου για το εμβόλιο»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer μιλώντας για τον εμβολιασμό του, τόνισε «στην αρχή σκεφτόμασταν ότι θα έπρεπε να είμαι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι ασφαλές. Όμως ήταν η περίοδος που τα εμβόλια ήταν λιγότερα από τους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Οπότε υπήρχαν φαινόμενα ανθρώπων που έκοβαν τη “γραμμή” και πήγαιναν πλαγίως να πάρουν τον εμβόλιο. Σκέφτηκα τότε ότι ήταν πολύ πιο σωστό να περιμένω τη σειρά μου, διότι πρώτον δεν υπήρχε πρόβλημα με τους αρνητές. Περίμενα μέχρι τον Μάρτιο. Δέχθηκαν πιέσεις επειδή δεν είχα κάνει το εμβόλιο. Με πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και μου λέει “Τι κάνεις; Πρέπει να το κάνεις γιατί εδώ το χρησιμοποιούμε”. Δεύτερον, δεν ήθελα να το κάνω εγώ και όχι οι συνεργάτες μου, γιατί δεν ήταν η σειρά τους. Δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό. Δεν θα ήταν δείγμα σωστού ηγέτη αυτό».

Μπουρλά για χάπι και εμβόλιο για Ομικρον

Την Άνοιξη θα είναι διαθέσιμο το χάπι κατά του κορωνοϊού, αποκάλυψε ο CEO της Pfizer Dr. Άλμπερτ Μπουρλά «Το χάπι θα είναι για τους αρρώστους από κορωνοϊό και όχι για να προλάβουν να μην νοσήσουν. Όσοι το πάρουν από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα. Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες. Κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα έχει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες αλλά μεγαλύτερο από το εμβόλιο», τόνισε ο Αλμπερτ Μπουρλά.

Το πιο πιθανό είναι ότι ο Όμικρον θα επικρατήσει

«Όσο πιο μεγάλη είναι η δεξαμενή, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δούμε νέες μεταλλάξεις στη συνέχεια. Δεν είμαι βέβαιος, αλλά το πιο πιο πιθανό είναι ότι ο Όμικρον θα επικρατήσει. Είναι αρκετά περίπλοκο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση η τρίτη δόση να μην είναι αποτελεσματική, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική 95%. Δεν νομίζω να είναι κάτω από 75%» δήλωσε ο κ. Μπουρλά.

%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bc-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bb%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%8d%ce%b6%cf%85%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%ad%ce%bb2

Aπό τη Θεσσαλονίκη στη Pfizer

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer μίλησε και για την επαγγελματική του πορεία. Πώς βρέθηκε από την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, στη Pfizer. «Ο Άλμπερτ Μπουρλά έφυγε 28 ετών από την Ελλάδα, αλλά όπως αποκάλυψε επιστρέφει κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και κάνει διακοπές με τους ίδιους ανθρώπους. Πήγαινα για τον ιατρικό κύκλο, θα μπορούσε να ήταν η καριέρα μου είτε γιατρός ή κτηνίατρος. Το να έχει τελειώσει κανείς κτηνιατρικό τμήμα με διδακτορικό ήταν σπάνιο τότε. Εγώ τότε ήθελα να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα, μπήκα στην εταιρεία όχι με τη θέλησή μου, αλλά με παρότρυνση και με επιμονή τρίτου. Θα πήγαινα για ένα course, για ένα διάστημα, αλλά ερωτεύτηκα τη δουλειά στους πρώτους μήνες. Με εντυπωσίασε ο δυναμισμός του ιδιωτικού τομέα. Είμαι 28 χρόνια στην εταιρεία. Τα τρία στην Ελλάδα και τα 25 στο εξωτερικό. Ήταν γρήγορη η πορεία, χρειάστηκε να ζήσω σε εννιά διαφορετικές πόλεις σε πέντε χώρες. Το μεγαλύτερο δώρο από αυτές τις συνεχείς μετακινήσεις που έδωσα στα παιδιά μου ήταν η ευκαιρία να δουν καινούργιους πολιτισμούς, ο κόσμος είναι μεγάλος, διαφορετικός» δήλωσε.

«…Οταν βγω στη σύνταξη»

«Όταν βγω στη σύνταξη θα μοιράζω το χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Έχω την Ελλάδα μέσα μου. Ακούω Χατζηδάκη, διαβάζω καθημερινά ελληνικές εφημερίδες και θυμώνω όταν ακούω κάτι κακό για την Ελλάδα. Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι καλύτερος, όνειρο μου είναι τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα» είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά, που φέτος είναι υποψήφιος για βραβείο διεθνούς κύρους στο Ισραήλ, που συνοδεύεται με χρηματικό ποσό 1.000.000 δολαρίων. «Αν το κερδίσω θα διαθέσω τα χρήματα για τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Δύο πανεύκολοι τρόποι για να τυλίξεις τα χριστουγεννιάτικα δώρα σαν επαγγελματίας!

Παπαευαγγέλου: «Η Όμικρον επαναμολύνει όσους έχουν νοσήσει – Πρέπει να περιμένουμε»

Ράδιο Αρβύλα: Κατέθεσαν αγωγή κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου – Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες

Σχετικά Άρθρα
Οι οικογενειακές τραγωδίες αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού κινηματογράφου - Ιστορίες που τους σημάδεψαν
Οι οικογενειακές τραγωδίες αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού κινηματογράφου – Ιστορίες που τους σημάδεψαν
Αmy Purdy: Στα 19 της προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα, οι γιατροί τής έδιναν 2% πιθανότητες να ζήσει - Σήμερα είναι το πρότυπο που χρειαζόμαστε
Αmy Purdy: Στα 19 της προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα, οι γιατροί τής έδιναν 2% πιθανότητες να ζήσει – Σήμερα είναι το πρότυπο που χρειαζόμαστε
Σοκάρουν οι φωτογραφίες της νεαρής αεροσυνοδού που καταγγέλει γνωστό πλαστικό χειρουργό για παραμόρφωση
Σοκάρουν οι φωτογραφίες της νεαρής αεροσυνοδού που καταγγέλει γνωστό πλαστικό χειρουργό για παραμόρφωση
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η 24χρονη με όσα περιγράφει στην πρώτη της συνέντευξη
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η 24χρονη με όσα περιγράφει στην πρώτη της συνέντευξη
Κώστας Νικούλι: «Δεν ντρέπομαι για την καταγωγή μου. H ταυτότητά μου δεν ήταν μπλε, ήταν ροζ»
Κώστας Νικούλι: «Δε ντρέπομαι για την καταγωγή μου – H ταυτότητά μου δεν ήταν μπλε, ήταν ροζ»
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η τραγική ιστορία της 24χρονης κοπέλας και οι απώλειες που την τσάκισαν
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η τραγική ιστορία της 24χρονης κοπέλας και οι απώλειες που την τσάκισαν

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του