“Μια μέρα θα σε κλωτσά στο πρόσωπο και εσύ δε θα μπορείς να αντισταθείς”

H ενδοοικογενειακή βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο – δυστυχώς – λαμβάνει ακόμα και σήμερα μεγάλες διαστάσεις. Τα στοιχεία δείχνουν πως την περίοδο του εγκλεισμού έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας μέσα στην οικογένεια, ενώ γεγονότα όπως αυτό στη Μάνη πριν λίγες εβδομάδες συνεχίζουν να συγκλονίζουν.

Μία γυναίκα, θύμα κακοποιητικού συντρόφου, γράφει όλα όσα θα ήθελε κάποιος να της έχει πει και απευθύνεται σε εκείνες τις γυναίκες που ζουν κάτι παρόμοιο, παρακαλώντας τες να κάνουν κάτι για να ξεφύγουν. Μάλιστα μοιράζεται και φωτογραφίες από τα σημάδια της, για να “αφυπνίσει”.

«Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση να ξέρετε ότι το να μοιραστώ αυτή την ιστορία είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει ποτέ. Δεν αναζητώ την προσοχή σας. Είμαι πολλά χιλιόμετρα μακριά του και ασφαλής. Είμαι ζωντανή. Δεν ξέρω γιατί έπρεπε να τα υπομείνω όλα αυτά, αλλά ξέρω ότι πρέπει να μιλήσω, επειδή μπορεί μέσα από τα λόγια μου να βοηθήσω κάποια άλλη κοπέλα.

Σας παρακαλώ να θυμάστε ότι αν βρίσκεστε σε κάποια παρόμοια κατάσταση δεν φταίτε εσείς. Δεν είναι δικό σας λάθος. Οι άνθρωποι θα σας βοηθήσουν, δεν θα σας κρίνουν όλοι. Δεν είστε μόνες.

%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%84%cf%83%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%89%cf%80%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b90
πηγή: lovewhatmatters.com

Αγαπημένο μου κορίτσι, ξέρω.

Ξέρω γιατί μένεις. Ξέρω ότι πιστεύεις πως θα σταματήσει. Ξέρω ότι πιστεύεις πως θα τον αγαπήσεις τόσο πολύ που δεν θα σου κάνει πια κακό. Ξέρω ότι πιστεύεις όλα τα “συγγνώμη” και “δεν θα τα ξανακάνω” που λέει. Ξέρω ότι τον ικετεύεις να μην θυμώνει τόσο πολύ. Ξέρω ότι κάθε φορά ελπίζεις πως δεν θα ξανασυμβεί. Ξέρω ότι θέλεις πολύ να το πιστέψεις αυτό. Ξέρω ότι εύχεσαι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Το ξέρω.

Όμως, ξέρω επίσης ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Ξέρω ότι δεν θα σταματήσει. Ξέρω ότι δεν θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Δεν θα γίνουν φυσιολογικά και δεν μπορείς να τον κάνεις να σε αγαπήσει τόσο, ώστε να μην θέλει να σε πληγώσει. Επειδή, για εκείνον αυτό είναι φυσιολογικό!

Σου είπε για τις προηγούμενες σχέσεις του. Σου είπε ότι πρέπει να αντιστέκεσαι πιο σθεναρά, αλλά όλα αυτά τα κάνει για δυναμώνει τον θυμό του. Θα επικεντρώνεται σε κάθε τι μικρό που κάνεις για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και μετά θα σε χειραγωγεί ώστε να πιστεύεις ότι έχει δίκιο. Να πιστεύεις ότι εσύ φταις.

Οι διαφωνίες πάντα θα είναι δικό σου λάθος. Ο θυμός του, τα νεύρα του, τα χέρια του που θα πέφτουν με δύναμη πάνω στο σώμα σου. Για όλα θα φταις εσύ. Θα σε κάνει να πιστέψεις ότι σου αξίζει αυτή η συμπεριφορά και εσύ θα προσπαθείς να γίνεις καλύτερη την επόμενη φορά. Ξέρω ότι σε γεμίζει δώρα και όμορφα λόγια. Ξέρω ότι είναι ένας “καλός” άνδρας. Ξέρω ότι πιστεύεις στην καρδιά σου ότι σε αγαπά και δεν θα είναι έτσι την επόμενη φορά.

%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%84%cf%83%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%89%cf%80%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b92
πηγή: lovewhatmatters.com

Μια μέρα, γλυκό μου κορίτσι, δεν θα υπάρξει επόμενη φορά. Τίποτα δεν θα δικαιολογεί τα χτυπήματα ενός άντρα στο σώμα σου. Τη βίαιη συμπεριφορά ενός άντρα που υποτίθεται πρέπει να σε αγαπά και να σε νοιάζεται. Μια μέρα θα χτυπήσει τόσο δυνατά το στήθος σου που θα σου κοπεί η ανάσα. Θα σε χτυπήσει στον τοίχο και εσύ θα προσπαθείς να κρύψεις το πρόσωπό σου. Θα προσπαθείς να αποφεύγεις τα χτυπήματα. Μια μέρα θα λιώνει με τα παπούτσια του το πρόσωπό σου στο πάτωμα και εσύ θα συνειδητοποιείς πως δεν μπορείς να αντισταθείς, αφού είναι πολύ δυνατότερος από εσένα. Οι αντιδράσεις σου απλώς θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Μια μέρα θα είναι πολύ αργά…

Ξέρω ότι γνωρίζεις πως πρέπει να αποδράσεις. Να φύγεις μακριά. Ξέρω ότι έχεις απομακρυνθεί από τους φίλους και την οικογένειά σου. Δεν θα κατανοούσαν το γιατί μένεις. Ξέρω ότι έχεις αρχίσει να πιστεύεις όλο το δηλητήριο που βάζει στο μυαλό σου. Ξέρω ότι νιώθεις άχρηστη και ξέρω ότι εύχεσαι με όλη σου την καρδιά τα πράγματα να ήταν φυσιολογικά. Καλό μου κορίτσι, ξέρω…

Ξέρω, επίσης, ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Ξέρω ότι μπορείς να ακούσεις τη φωνή μέσα στο μυαλό σου που σου λέει ότι αυτό δεν είναι σωστό. Ξέρω ότι ΞΕΡΕΙΣ πως αυτό δεν είναι αγάπη και ξέρω ότι μπορείς να φύγεις. Μην προσπαθείς άλλο να καταλάβεις το γιατί. Μην κάνεις σχέδια. Απλώς τρέξε. Πάρε ό,τι μπορείς, βάλε τα σε μια βαλίτσα και φύγε! Τρέξε και μην κοιτάξεις πίσω σου. Επίσης, ξέρω ότι τίποτα από όσα έκανες, ΤΙΠΟΤΑ δεν δικαιολογεί τη βία που υπέστης. Τις μελανιές, τα χτυπήματα, τον εξευτελισμό.

Ξέρω, είναι δύσκολο. Είναι τρομακτικό, αλλά ξέρω ότι είσαι μαχήτρια. Ξέρω ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και να βάλεις ξανά σε τάξη τα κομμάτια της ζωής σου. Ξέρω ότι μπορείς να επιβιώσεις. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε περιμένουν. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπούν. Πήγαινε σε αυτούς. Πήγαινε σε αυτούς με τον τσακισμένο εγωισμό σου και άφησέ τους να σε βοηθήσουν. Μπορείς να το κάνεις, ξέρω ότι μπορείς.

Το ξέρω, επειδή εσύ είμαι εγώ…».

πηγή: lovewhatmatters.com

Σχετικά Άρθρα
Σάνεν Ντόχερτι: Έμαθε την απιστία του συζύγου της πριν μπει στο χειρουργείο για τον όγκο στον εγκέφαλο
Σάνεν Ντόχερτι: Έμαθε την απιστία του συζύγου της πριν μπει στο χειρουργείο για τον όγκο στον εγκέφαλο
Συγκλονίζει η Γιάννα Τερζή για τη μάχη της με τον όγκο στον νωτιαίο μυελό: «Έζησα ως ανάπηρη»
Συγκλονίζει η Γιάννα Τερζή για τη μάχη της με τον όγκο στον νωτιαίο μυελό: «Έζησα ως ανάπηρη»
%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%82-10-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%84%cf%85%cf%87%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb0
Μαρία Κάλλας: 10 άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής της ντίβας της Όπερας!
%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-aids-10-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bf0
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 10 διάσημοι που μίλησαν ανοιχτά για τη μάχη τους με το AIDS
Οι δίδυμες αδελφές που δόθηκαν παράνομα για υιοθεσία μετά τη γέννησή τους, βρέθηκαν ξανά χάρη στο TikTok
Οι δίδυμες αδελφές που δόθηκαν παράνομα για υιοθεσία μετά τη γέννησή τους, ενώθηκαν ξανά χάρη στο TikTok
«Με βίασε καθηγητής πανεπιστημίου, έπρεπε να το υποστώ γιατί κινδύνευα» - Η συγκλονιστική μαρτυρία της Δώρας
«Με βίασε καθηγητής πανεπιστημίου, έπρεπε να το υποστώ γιατί κινδύνευα» – Η συγκλονιστική μαρτυρία της Δώρας

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του