«Έτσι εκδικήθηκα τον βιαστή μου»- Πώς ένα θύμα βιασμού πήρε την κατάσταση στα χέρια του

έτσι-εκδικήθηκα-τον-βιαστή-μου-πώς-έ

Μία κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν φοιτήτρια και όταν βρήκε το κουράγιο εκδικήθηκε τον βιαστή της μ΄έναν τρόπο που πραγματικά συγκλονίζει…

«Η δίδυμη αδελφή μου μου τηλεφώνησε την προηγούμενη εβδομάδα από το Λος Άντζελες. Και με προειδοποίησε: “Είδαμε χθες το βράδυ την ταινία Promising Young Woman. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας του Al Monroe είναι ο Ντέκλαν. Ολόιδιος. Ή μη δεις την ταινία, ή αν θες να τη δεις, να είσαι προετοιμασμένη”.

Ο Ντέκλαν είναι ο άντρας που με βίασε, πριν από 14 χρόνια. Η εν λόγω ταινία με πρωταγωνίστρια την Κάρεϊ Μάλιγκαν είναι υποψήφια για πολλά βραβεία επειδή παρουσιάζει μία πρωτότυπη ιστορία φεμινιστικής εκδίκησης. Σε αυτό, η υποψήφια η Μάλιγκαν υποδύεται την Κάσι, μια πολλά υποσχόμενη νεαρή. Ήταν αριστούχος φοιτήτρια ιατρικής, με όνειρο να γίνει γιατρός. Όπως ακριβώς και η παιδική της φίλη, Νίνα. Το μέλλον πάγωσε και για τις δύο κοπέλες από τη στιγμή που σε ένα πάρτι η Νίνα έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από συμφοιτητές της. Η αποσιώπηση του συμβάντος ολοκλήρωσε την τραγωδία, η τραγωδία έγινε οργή και η οργή έχει πλέον μετατρέψει την τριαντάχρονη πια Κάσι σε εκδικητικό θηλυκό που παγιδεύει άντρες, παριστάνοντας τη μεθυσμένη σε μπαρ! Απώτερος σκοπός της είναι να εκδικηθεί τους πρωταίτιους του ανεπούλωτου προσωπικού της τραύματος…

Το σκέφτηκα πολύ πριν κάτσω να τη δω και τελικά το αποφάσισα. Προειδοποίησα και τον σύντροφό μου πως ίσως είναι μία δύσκολη στιγμή για μένα και την είδαμε… Πολλές πτυχές της ιστορίας ήταν απόλυτα ρεαλιστικές. Τόσο πολύ που είτε ήμουν στα πρόθυρα να πάθω κρίση πανικού είτε μου δημιουργούσαν την ανάγκη να κουλουριάζομαι σαν μπάλα στο πάτωμα. Με διακατείχε ένα μόνιμο συναίσθημα πολύ τραγικής οικειότητας, μολονότι υπήρξαν σημαντικές διαφορές μεταξύ της ταινίας και της δικής μου περίπτωσης.

Ακολούθησε η δική μου ιστορία εκδίκησης…

Η εκδίκηση εναντίον του βιαστή μου που αποτελεί κεντρικό μέρος της ζωής μου, αλλά όχι με τον τρόπο που θα νομίζατε. Ενώ υπάρχουν ομοιότητες της ταινίας με τη δική μου ιστορία, αλλά και με τις δεκάδες ιστορίες επιζώντων βιασμού – όπως η απώλεια αίσθησης του εαυτού, η επιθυμία για εκδίκηση, η αμφιβολία εκτίμηση – τελικά, η ιστορία της Κάσι δεν είναι καθόλου η ιστορία μου.

Η ιστορία της εκδίκησής μου είναι εντελώς διαφορετική ιστορία – και δεν έχει τελειώσει.

Όπως και η Νίνα, ο χαρακτήρας της ταινίας, ήμουν μία από τις 26,4% των φοιτητριών που είχαν την τραγική εμπειρία του βιασμού στην πανεπιστημιούπολη (και αυτό το ποσοστό δεν περιλαμβάνει μαθητές γυμνασίου). Ο Ντέκλαν ήταν γνωστός, όχι διαφορετικός από τον Αλ Μονρόε στην ταινία. Ήταν ένας πραγματικός πρίγκιπας. Αθλητικός τύπος, playboy, το απόλυτο αγόρι του μπαμπά, εκείνος που φοράει μονίμως ένα καλό Polo πουκάμισο. Δεν γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον καλά, αλλά ήταν σε μια τάξη που πήγαινα. Ήμουν 21 και η επίθεσή έγινε στις αρχές της χρονιάς μου. Σε αντίθεση με τη Νίνα, δεν είχα τη φήμη της εύκολης στο κρεβάτι, το αντίθετο. Η υποτιθέμενη παρθενιά μου εκτιμήθηκε λανθασμένα εκείνη τη νύχτα.

Όπως και στο «Promising Young Woman», οι ακριβείς λεπτομέρειες του βιασμού μου δεν είναι απαραίτητες για την κατανόηση των συνεπειών του. Έφυγα από το σπίτι του Ντέκλαν νιώθοντας πως ολόκληρος ο εαυτός μου γκρεμίστηκε. Με τον βιασμό μου, έχασα την παρθενιά μου.

Τις μέρες μετά τον βιασμό, ήμουν αποφασισμένη να μην αφήσω αυτήν την εμπειρία να «καταστρέψει» το τελευταίο μου έτος στο κολέγιο. Η προσπάθειά μου να καταστείλω τα συναισθήματά μου με οδήγησε στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ενώ είχα και αυτοκτονικές σκέψεις.

Όπως η Νίνα, έφυγα από το σχολείο.

Σε αντίθεση με τη Νίνα, ωστόσο, μετά από ένα εξάμηνο στο σπίτι, επέστρεψα και αποφοίτησα με διακρίσεις… Η αποφοίτηση δε σήμανε και την ανάκαμψή μου. Γράφτηκα στην ιατρική σχολή, αλλά εγκατέλειψα γρήγορα. Ξεκινούσα μία δουλειά και γρήγορα δήλωνα παραίτηση. Μετακόμισα σε μια νέα πόλη προσπαθώντας να ξεκινήσω από την αρχή.

Δεν τα κατάφερα. Ήθελα να αυτοκτονήσω. Καθόμουν στην άκρη μιας γέφυρας και ήθελα να βάλω ένα τέλος στον πόνο μου. Τελικά επέστρεψα στο πανεπιστήμιο και υπέβαλα μια μήνυση μαζί με τα ιατρικά και πανεπιστημιακά μου αρχεία. Ο δικηγόρος μου είπε είχε κερδίσει μόνο 3 στις 10 περιπτώσεις. Η πιθανότητα να κερδίσω την πλούσια οικογένεια του Declan ήταν ελάχιστη. Δεν θα με αναλάμβανε…

Αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Ο Ντέκλαν έπρεπε να μάθει τι είχε κάνει σε μένα και έπρεπε να πληρώσει. Έτσι, του έστειλα μήνυμα στο LinkedIn. Απάντησε γρήγορα, μου είπε να του τηλεφωνήσω και τον κάλεσα αμέσως. Όταν απάντησε, πήρα την εκδίκησή μου.

Δεν έκλαψα. Τα χέρια μου ήταν σταθερά, τα λόγια μου γνήσια. Μιλούσα αργά και ήρεμα. Η φωνή μου δεν κούνησε. Του είπα τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες της ιστορίας μου. Του είπα όλα όσα είχα περάσει με τις πράξεις του. Του είπα πώς ένιωθα να φοβάμαι για τη ζωή μου και πώς ένιωθα να αμφιβάλλω για κάθε κομμάτι του εαυτού μου. Του είπα για τις απόπειρες αυτοκτονίας μου, ότι πλέον έχω καταστραφεί. Του είπα ότι ήμουν εντάξει – ότι είμαι δυνατή και θα είμαι ευτυχισμένη..

Δεν έκλαψα εγώ, αλλά ο Ντέκλαν…

Ζήτησε τη συγχώρεσή μου και του την έδωσα. Και με αυτό, τον διέγραψα από την ιστορία μου. Δεν αξίζει καμία άλλη γραμμή να γραφτεί γι΄αυτόν. Από εκείνη την ημέρα δεν ξυπνάω πλέον ουρλιάζοντας γιατί έβλεπα το πρόσωπό του στους εφιάλτες μου, ούτε τρομάζω όταν βλέπω κάποιον με τον σωματότυπό του στον δρόμο.

Ενώ δεν σκέφτομαι τον Ντέκλαν τώρα, δεν μπορώ να πω ότι δεν επηρεάζομαι ακόμα από αυτό που συνέβη. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω και συχνά παίρνω άδεια για να διαχειριστώ τα ψυχολογικά μου προβλήματα. Το χρόνιο άγχος μου μου έχει προκαλέσει βρουξισμό, και τρίζω τα δόντια μου τόσο άσχημα που έχω «πληρώσει» πολλά δόντια. Δεν θέλω καν να σκεφτώ πόσα αυτοκίνητα θα μπορούσα να αγοράσω αντί να πληρώσω τους ψυχιάτρους.

Στην ταινία, η Κάσι επιλέγει να εκδικηθεί τον πόνο της Νίνας, την απώλεια και τον βιασμό της βλάπτοντας εκείνους της έκαναν κακό. Εγώ συνεχίζω να εκδικούμαι τον βιαστή μου, αλλά με έναν απλούστερο και πολύ λιγότερο προκλητικό τρόπο: Κάθε πρωί, ξυπνάω και ζω τη ζωή μου.

Έκανα λάθη, έπεσα και σηκώθηκα. Χαμογέλασα και έκλαψα, χορεύα και αγάπησα. Εχω ζήσει.

Μετακόμισα στο εξωτερικό, πήρα μεταπτυχιακό και γνώρισα έναν άντρα που με αγαπά. Έχουμε δύο γιους. Θα ενημερωθούν. Και θα είναι οι πολεμιστές της εκδίκησής μου γιατί τους διδάσκω να σέβονται το σώμα και την προσωπικότητα των άλλων ανθρώπων. Κάποια μέρα, θα μοιραστώ την ιστορία μου μαζί τους και θα τους διδάξω πώς να θέτουν τα δικά τους όρια.

Η ιστορία της εκδίκησής μου ήταν διαφορετική από αυτή του “Promising Young Woman”. Και δεν έχει τελειώσει. Δεν επέζησα απλώς. Εδώ και 10 χρόνια εθελοντικά υποστηρίζω τα θύματα του βιασμού. Κάθε εβδομάδα παρακολουθώ τους επιζώντες μετά τις επιθέσεις τους και τους βοηθώ να δυναμώσουν, να βρουν τα πατήματά τους. Ελπίζω να τους βοηθήσω να ξεκινήσουν τις δικές τους ιστορίες εκδίκησης…»

Σχετικά Άρθρα
"Σταματήστε να παραγγέλνετε!": Διανομέας πέφτει με το μηχανάκι και χρήστες των social media τον ειρωνεύονται!
“Σταματήστε να παραγγέλνετε!”: Διανομέας πέφτει με το μηχανάκι και χρήστες των social media τον ειρωνεύονται!
Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Η παραολυμπιονίκης χόρεψε στο DWTS και μας συγκίνησε κι ενέπνευσε όλους!
Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Η παραολυμπιονίκης χόρεψε στο DWTS και μας συγκίνησε κι ενέπνευσε όλους!
Οι οικογενειακές τραγωδίες αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού κινηματογράφου - Ιστορίες που τους σημάδεψαν
Οι οικογενειακές τραγωδίες αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού κινηματογράφου – Ιστορίες που τους σημάδεψαν
Αmy Purdy: Στα 19 της προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα, οι γιατροί τής έδιναν 2% πιθανότητες να ζήσει - Σήμερα είναι το πρότυπο που χρειαζόμαστε
Αmy Purdy: Στα 19 της προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα, οι γιατροί τής έδιναν 2% πιθανότητες να ζήσει – Σήμερα είναι το πρότυπο που χρειαζόμαστε
Σοκάρουν οι φωτογραφίες της νεαρής αεροσυνοδού που καταγγέλει γνωστό πλαστικό χειρουργό για παραμόρφωση
Σοκάρουν οι φωτογραφίες της νεαρής αεροσυνοδού που καταγγέλει γνωστό πλαστικό χειρουργό για παραμόρφωση
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η 24χρονη με όσα περιγράφει στην πρώτη της συνέντευξη
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η 24χρονη με όσα περιγράφει στην πρώτη της συνέντευξη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του