Αληθινή ιστορία: “Τα πρώτα μου Χριστούγεννα ως παντρεμένη ήταν τα χειρότερα της ζωής μου”

αληθινή-ιστορία-τα-πρώτα-μου-χριστο

«Τα πρώτα μου Χριστούγεννα ως παντρεμένη ήταν τα χειρότερα που έχω ζήσει ποτέ. Ενώ λατρεύω τις γιορτές, ξέρω ότι μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ σκληρές για τις οικογένειες για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Εμείς δυσκολευτήκαμε, προσπαθώντας να αποφασίσουμε με ποια οικογένεια θα περάσουμε τις διακοπές. Δεν περίμενα ότι τα πρώτα μας Χριστούγεννα ως παντρεμένοι θα ήταν τόσο γεμάτα με ένταση.

Ήμασταν οι πρώτοι που παντρευτήκαμε και από τις δύο οικογένειες. Συνειδητοποιώ τώρα ότι ίσως αυτή ήταν μια ευκαιρία για εμάς να ανοίξουμε τον δρόμο και να μάθουμε πώς να επικοινωνούμε καλά με τις οικογένειές μας και ο ένας με τον άλλον σχετικά με τις παραδόσεις και τον χρόνο που πρέπει να περνάμε μαζί τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά πριν από 10 χρόνια ήμουν πολύ νέα και δεν το έβλεπα με αυτόν τον τρόπο.

Προχωρώντας στις γιορτές, ήξερα ότι έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση σχετικά με τη μεγαλύτερη διαφωνία μας: την ημέρα των Χριστουγέννων. Πρότεινα να ξεκινήσουμε τη δική μας παράδοση και να περάσουμε τα Χριστούγεννα μόνο οι δυο μας γιατί, για να είμαι ειλικρινής, η ιδέα να είμαι μακριά από την οικογένειά μου ήταν πραγματικά δύσκολη. Δεν ήθελα να τους πληγώσω ή να τους απογοητεύσω. Και ο Ράιαν, επίσης, ένιωθε το ίδιο για την οικογένειά του. Σκέφτηκα ότι η έναρξη μιας νέας παράδοσης θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Ο Ράιαν συμφώνησε αλλά υπήρξε πολύς πόνος στις οικογένειές μας όταν πήραμε αυτή την απόφαση. Επιπλέον, οι γονείς του Ράιαν είναι διαζευγμένοι, οπότε έπρεπε να λάβουμε υπόψη τη μαμά του, την οποία βλέπουμε μόνο τα Χριστούγεννα. Έπρεπε να θέσουμε ορισμένα σταθερά όρια στη σχέση μας μαζί της και δεν ήταν εύκολο.

%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf0
πηγή: Instagram @theperfectmom

Ήρθαν τα πρώτα μας Χριστούγεννα ως παντρεμένοι. Και ήταν απαίσια. Ένιωθα τόσο άβολα και η καρδιά μου ήταν τόσο λυπημένη. Ήταν προφανές ότι αυτή η απόφαση δεν έγινε δεκτή από τις οικογένειές μας. Ο Ράιαν και εγώ «πολεμήσαμε» καθ’ όλη τη διαδρομή από το πατρικό του μέχρι το σπίτι μας την παραμονή των Χριστουγέννων. Πέράσαμε τα Χριστούγεννα μόνο οι δυο μας, με αποτέλεσμα μόνο αναγκαστικά χαμόγελα, πόνο στην καρδιά και πολλά δάκρυα. Καθώς η μέρα συνεχίστηκε, νομίζω ότι υπήρχε τόσος πόνος που φτάσαμε σε ένα σημείο όπου απλά θέλαμε όλο αυτό να τελειώσει.

«Έπρεπε να λάβουμε τις αποφάσεις που ήταν καλύτερες για την οικογένειά μας»

Περιττό να πούμε ότι τα πρώτα μας παντρεμένα Χριστούγεννα ήταν πραγματικά δύσκολα. Ωστόσο, μας δίδαξαν την αξία και τη σημασία των ορίων με τις οικογένειές μας και την επικοινωνία. Γνωρίζαμε ότι προχωρώντας μπροστά πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι για τα σχέδιά μας, έτσι ώστε να μην υπάρχει σύγχυση. Γνωρίζαμε επίσης ότι έπρεπε να λάβουμε τις αποφάσεις που ήταν καλύτερες για την οικογένειά μας, ειδικά αφότου αποκτήσαμε παιδιά. Κάνοντας όλα αυτά τα πράγματα επιτρέψαμε στις σχέσεις μας να αναπτυχθούν σε νέες βάσεις και είμαι τόσο ευγνώμων για αυτό.

Έχουμε μοιραστεί σχεδόν 10 Χριστούγεννα μαζί με τις οικογένειές μας. Και θα έπρεπε να πω ότι τα πρώτα μας παντρεμένα Χριστούγεννα ήταν πραγματικά ένα βήμα προς μια ειλικρινή σχέση με τις οικογένειές μας και μας επέτρεψαν να θέσουμε με αγάπη τα απαραίτητα όρια. Έχω έρθει πολύ κοντά με τα πεθερικά μου με την πάροδο των ετών και νιώθω ότι είμαι ειλικρινής και η καλή επικοινωνία είναι τόσο σημαντική.

Με τα χρόνια, ο Ράιαν και εγώ συμφωνήσαμε να περνάμε εναλλάξ την ημέρα των Χριστουγέννων με τις οικογένειές μας μέχρι να αποκτήσουμε δικά μας παιδιά, κάτι που λειτούργησε πολύ καλά για εμάς. Καθώς τα αδέλφια μας παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά, έθεσαν επίσης τα δικά τους όρια και πήραν αποφάσεις που ήταν καλύτερες για εκείνους. Η απόκτηση των παιδιών έκανε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα όσον αφορά τον καθορισμό ορίων.

Συμπερασματικά, τα Χριστούγεννα είναι μια τόσο ξεχωριστή εποχή του χρόνου. Και ενώ ξέρω ότι τα πρώτα μας παντρεμένα Χριστούγεννα δεν ήταν εύκολο να τους έχουμε όλους ικανοποιημένους, νιώθω ότι τώρα, ύστερα από ειλικρινή συζήτηση και όρια, δεν υπάρχει άγχος για το πού θα περάσουμε τις διακοπές – και μπορούμε πραγματικά να αγαπάμε τις στιγμές που περνάμε μεταξύ μας».

Διαβάσαμε την ιστορία της Desiree Fortin στο Love What Matters

Σχετικά Άρθρα
Μετά από 10 μήνες γάμου ανακάλυψε πως ο σύζυγός της ήταν.... γυναίκα - Έπαθε το σοκ της ζωής της!
Μετά από 10 μήνες γάμου ανακάλυψε πως ο σύζυγός της ήταν…. γυναίκα – Έπαθε το σοκ της ζωής της!
«Έχω χάσει εννιά παιδιά από αποβολές... Δεν είναι λίγο»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σάρον Στόουν
«Έχω χάσει εννιά παιδιά από αποβολές… Δεν είναι λίγο»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σάρον Στόουν
"Μέχρι τα 18 μου έζησα βασανιστικά χρόνια με τη γιαγιά μου": Η σπάνια εξομολόγηση του Γιώργου Κωνσταντίνου
“Μέχρι τα 18 μου έζησα βασανιστικά χρόνια με τη γιαγιά μου”: Η σπάνια εξομολόγηση του Γιώργου Κωνσταντίνου
Η «Μις Βραζιλία 2018» πέθανε μετά από επέμβαση ρουτίνας για την αφαίρεση αμυγδαλών
Η «Μις Βραζιλία 2018» πέθανε μετά από επέμβαση ρουτίνας για την αφαίρεση αμυγδαλών
Το ασύλληπτο σκηνικό στη Μύκονο που μας έχει παγώσει: Χτύπησε άγρια τη μητέρα του επειδή συνευρέθηκε ερωτικά με συμμαθητή του
Το ασύλληπτο σκηνικό στη Μύκονο που μας έχει παγώσει: Χτύπησε άγρια τη μητέρα του επειδή συνευρέθηκε ερωτικά με συμμαθητή του
Γυναίκα στη Λάρισα ζούσε κλεισμένη στο σπίτι επί 42 χρόνια: Το δράμα της αποκαλύφθηκε με τον θάνατο της μητέρας της
Γυναίκα στη Λάρισα ζούσε κλεισμένη στο σπίτι επί 42 χρόνια: Το δράμα της αποκαλύφθηκε με τον θάνατο της μητέρας της

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του