Αληθινή ιστορία: “Πώς είναι να παντρεύεσαι κάποιον με χρόνια σχιζοφρένεια”

αληθινή-ιστορία-πώς-είναι-να-παντρε

Το να παντρευτείς κάποιον με ψυχική ασθένεια μπορεί να έχει τις δυσκολίες του, αλλά το ίδιο συμβαίνει με κάθε γάμο. Μια καλή φίλη μου είναι παντρεμένη με έναν άνδρα με χρόνια σχιζοφρένεια και γνωρίζω από τον αδερφό μου (ο οποίος έχει επίσης χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας) ότι οι σχέσεις μπορεί να είναι πολύ δύσκολες όταν η ψυχική ασθένεια βρίσκεται στο επίκεντρο. Η φίλη μου μοιράστηκε μαζί μου μερικές από τις εμπειρίες της.

Ο γάμος με κάποιον με ψυχική ασθένεια μπορεί να οδηγήσει στην απομόνωση

Κάθε σχέση έχει τις δυσκολίες της, και το να στραφούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα για παρηγοριά μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφορτιστούμε. Οι αγώνες που περνάει η φίλη μου σχετίζονται συχνά με τα συμπτώματα του συζύγου της – για παράδειγμα, εάν αισθάνεται παρανοϊκός, δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί της. Όταν οι συνάδελφοί της κάνουν παράπονα για τους συντρόφους τους, επειδή δεν τις βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, η φίλη μου μένει σιωπηλή για τις μάχες που δίνει καθημερινά ούσα παντρεμένη με κάποιον με ψυχική ασθένεια. Ανησυχεί ότι θα ήταν άβολο να το συζητήσει μαζί τους με ειλικρίνεια, οπότε τείνει να το κάνει μόνο σε διαδικτυακά φόρουμ.

Ο γάμος με κάποιον με ψυχική ασθένεια μπορεί να προκαλέσει λύπη

Η φίλη μου καταρρακώθηκε όταν οι γονείς της επέλεξαν να μην παρευρεθούν στο γάμο της. Δεν ενέκριναν τον άντρα της λόγω της αδυναμίας του να έχει μια σταθερή δουλειά – κάτι που συνδέεται άμεσα με τη σχιζοφρένεια του. Η έλλειψη κατανόησης για την ψυχική του ασθένεια, τους οδήγησε να τον χαρακτηρίσουν «τεμπέλη» και αρνήθηκαν να τον γνωρίσουν. Η φίλη μου είναι μια πολύ επιτυχημένη γυναίκα καριέρας που φέρνει περισσότερο από αρκετό εισόδημα για να συντηρήσει το νοικοκυριό τους, ενώ ο σύζυγός της εργάζεται περιστασιακά. Είναι ευχαριστημένοι με αυτή τη συνθήκη αλλά λυπημένοι για το πώς το αντιλαμβάνονται άλλοι.

Ο γάμος με κάποιον με ψυχική ασθένεια μπορεί να προκαλέσει χαρά

Η φίλη μου ήθελε να βεβαιωθεί ότι είχε πει και αυτή την πλευρά της ιστορίας της. Ο σύζυγός της δυσκολεύεται με τις κοινωνικές εκδηλώσεις και διατηρεί τον κύκλο του πολύ μικρό – αυτό σημαίνει ότι πολλοί γνστοί της γυναίακς του δεν τον γνωρίζουν. Είναι επίσης ένα εσωστρεφές άτομο, οπότε η ιδέα να περνά τα βράδια του σαββατοκύριακου στο σπίτι παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια μαζί του τη γεμίζει με χαρά. Θεωρεί προνόμιο ότι ο σύζυγός της την εμπιστεύεται αρκετά για να τον γνωρίσει στενά – για να της επιτρέψει να τον δει ως έναν υπέροχο καλλιτέχνη και έναν τρυφερό άνθρωπο. Ο γάμος τους έχει σίγουρα τις προκλήσεις του, αλλά είναι πηγή πραγματικής χαράς και για τους δύο.

Διαβάσαμε το άρθρο της Nicola Spendlove στο www.healthyplace.com

Σχετικά Άρθρα
Έριξε βραστό νερό στα γεvvητικά όργανα του συζύγου της επειδή ονειρευόταν άλλη γυναίκα στον ύπνο του
Έριξε βραστό νερό στα γεvvητικά όργανα του συζύγου της επειδή ονειρευόταν άλλη γυναίκα στον ύπνο του
Γυναίκα δέχτηκε επίθεση από μωβ μέδουσες στα Χανιά
Γυναίκα δέχτηκε επίθεση από μωβ μέδουσες στα Χανιά
Το ένοχο μυστικό της οικογένειας του Μπόνο: Η εξωσυζυγική σχέση του πατέρα του και ο κρυφός ετεροθαλής αδελφός του
Το ένοχο μυστικό της οικογένειας του Μπόνο: Η εξωσυζυγική σχέση του πατέρα του και ο κρυφός ετεροθαλής αδελφός του
Η συγκλονιστική ιστορία μίας 29χρονης κοπέλας: Ξεχνάει τα τελευταία 23 χρόνια της ζωής της - Νομίζει τον σύντροφό της για απαγωγέα
Η συγκλονιστική ιστορία μίας 29χρονης κοπέλας: Ξεχνάει τα τελευταία 23 χρόνια της ζωής της – Νομίζει τον σύντροφό της για απαγωγέα
Έτσι απέδρασε η 22χρονη από το υπόγειο που τη φυλάκισαν ο πατέρας και ο αδελφός της - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της απαγωγής της
Έτσι απέδρασε η 22χρονη από το υπόγειο που τη φυλάκισαν ο πατέρας και ο αδελφός της – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της απαγωγής της
Η Γουινόνα Ράιντερ σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής: Ο χωρισμός με τον Ντεπ, η κλεπτομανία και η μάχη της με τους "δαίμονες"
Η Γουινόνα Ράιντερ σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής: Ο χωρισμός με τον Ντεπ, η κλεπτομανία και η μάχη της με τους “δαίμονες”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του