Αρχική > Τι Νέα; > Alert: Με «δαγκάνα» θα ακινητοποιούνται πλέον τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα!

Alert: Με «δαγκάνα» θα ακινητοποιούνται πλέον τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα!

Με νέου τύπου «δαγκάνες» η δημοτική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη θα ακινητοποιεί πλέον τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα είτε σε ράμπες ΑμεΑ, είτε σε πεζόδρομους, πλατείες καθώς και στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «Thesis».

Ο λόγος για τους νέου τύπου τροχοσφιχτήρες, τις γνωστές «δαγκάνες», που παρέλαβε η δημοτική αστυνομία του κεντρικού δήμου και που θα τοποθετούνται από την επόμενη εβδομάδα στις ρόδες των Ι.Χ. αυτοκινήτων, που είναι παράνομα σταθμευμένα. Οι οδηγοί θα πρέπει να επικοινωνούν με τη δημοτική αστυνομία ώστε να απαλλάσσονται από τη «δαγκάνα».

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρη Δαγκλή, υπάρχουν οδηγοί που σκοπίμως αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους προκειμένου να παρκάρουν όπου επιθυμούν και να μην τους βεβαιώνεται παράβαση.

Το συγκεκριμένο μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή σε λίγες ημέρες, ενώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μαζί με την κλήση θα υπάρχει και ενημερωτικό φυλλάδιο ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν πως έχει τοποθετηθεί «δαγκάνα».