Αρχική > Featured > Alert: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Alert: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, προσθέτοντας πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί.

«Πήρε μέρος στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό είχε θερμοκρασία σώματος 38 βαθμών, ενώ την επόμενη μέρα έπεσε στους 37, αυτό ήταν», περιέγραψε ο Πούτιν, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19 θα ξεκινήσει σύντομα.

Το εμβόλιο παρασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και το σύνολο των 38 εθελοντών ανέπτυξε ανοσία.

Η Ρωσία έχει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα κατέγραψε 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 897.599. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από Covid-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.