Αρχική > Celebrities > Αιμίλιος Χειλάκης: «Γύρω στα 40 άρχισα να συνειδητοποιώ ότι κάποια στιγμή θα πεθάνω»

Αιμίλιος Χειλάκης: «Γύρω στα 40 άρχισα να συνειδητοποιώ ότι κάποια στιγμή θα πεθάνω»

Ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια ηθοποιών θα έχουμε την ευκαρία να παρακολουθήσουμε μαζί επί σκηνής φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της παράστασης «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου παραχώρησαν μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο ποεριοδικό People και μεταξύ άλλων μίλησαν για το πώς βίωσαν την κρίση των 40.

Πότε νιώσατε να «πατάτε» υποκριτικά στα πόδια σας;

Αθηνά: Εμένα μου συνέβη μετά τα 40 αυτό. Νομίζω ότι αν ένας ηθοποιός πει πριν από τα 40 «Είμαι καλός», κάτι δεν πάει καλά. Κάποια έπαρση έχει παίξει.

Αιμίλιος: Εγώ θα σου πω ότι η κρίση των 40 είναι συνήθως η κρίση της διαχείρισης του πένθους σου. Πρώτο πένθος: Συνειδητοποιείς ότι κάποια στιγμή θα πεθάνεις. Σκέφτεσαι «Έχω φτάσει στο μέσο του βίου μου». Επίσης, εκεί κοντά στα 40, αρχίζουν να «φεύγουν» δικοί σου άνθρωποι, συγγενείς που περιμένεις και φίλοι που «φεύγουν» ξαφνικά. Ο ηθοποιός γίνεται καλύτερος όταν μάθει να διαχειρίζεται το συλλογικό πένθος.

Αθηνά: Εγώ πιστεύω ότι αυτό που λέμε «κρίση των 40» είναι η μετάβαση από τον ανήλικα στον ενήλικα. Μέχρι τότε μαζεύεις πληροφορίες, νομίζεις ότι ξέρεις τη ζωή και πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, αλλά τελικά από αυτή τη διαχείριση του πένθους που είπε ο Αιμίλιος ενηλικιώνεσαι.

Συνήθως πότε φεύγεις από αυτή την κρίση;

Αιμίλιος: Ποτέ!

Αθηνά: Προσωπικά, νιώθω ότι έφυγα από αυτή την κρίση όταν ουσιαστικά κατάλαβα ότι είμαι εγώ ο γονέας του εαυτού μου. Η ενηλικίωση έρχεται όταν δεν περιμένεις κάποιον να σε αγαπήσει, όταν παύεις να ζητιανεύεις την προσοχή, να θέλεις να ακούσεις πόσο θαυμάσιος είσαι, όταν αναλαμβάνεις εσύ τον εαυτό σου, γίνεται ο γονέας του εαυτού σου. Και αν καταφέρεις να γίνεις και ο γονέας που θα ήθελες να έχεις, ακόμη καλύτερα!