Αρχική > Πολιτική > Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς συγκέντρωσε περισσότερες από 200 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή ΠτΔ.

Την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη εβδομάδα, στήριξαν, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται σε οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ και με επιστολή του γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρών θα στήριζε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, Τρύφωνας Αλεξιάδης και Νίκος Συρμαλένιος – οι δύο τελευταίοι για λόγους υγείας. Ο κ. Αλεξιάδης και ο κ. Συρμαλένιος γνωστοποίησαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν την κυρία Σακελλαροπούλου.

Στις 14 Μαρτίου η ορκωμοσία

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μαζί με τους αντιπροέδρους της Βουλής θα μεταβούν στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ για να της αναγγείλουν το αποτέλεσμα.

Η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα γίνει στη Βουλή στις 14 Μαρτίου, μία ημέρα μετά τη λήξη της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, και θα ακολουθήσει η σχετική τελετή παράδοσης παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.