Αρχική > Infohealth > Αγωνία για πιθανό κρούσμα κορονοϊού! Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης o 33χρονος στο Αττικόν!

Αγωνία για πιθανό κρούσμα κορονοϊού! Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης o 33χρονος στο Αττικόν!

Στο νοσοκομείο “Αττικόν” βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης, 33χρονος Κινέζος που χαρακτηρίστηκε “ύποπτο κρούσμα”, καθώς έχει ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και έχει συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για τον συγκεκριμένο ιό, το “Αττικόν”, μετά από ενημέρωση των γιατρών ιδιωτικής κλινικής των νοτίων προαστίων προς τις ελληνικές αρχές, ότι ο άνδρας από την Κίνα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην πατρίδα του και έχει ύποπτα συμπτώματα από το αναπνευστικό. Στην ιδιωτική κλινική είχε μεταβεί μόνος του, καθώς υπέφερε από υψηλό πυρετό και βήχα και αναζήτησε ιατρική βοήθεια.

Η μεταφορά του στο “Αττικόν” έγινε τελικά το βράδυ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και κάτω από τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Ο 33χρονος άνδρας είχε επισκεφθεί νωρίτερα την ιδιωτική κλινική και ανέφερε ότι υπέφερε από πυρετό και βήχα. Όταν δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί πρόσφατα την πατρίδα του, σήμανε συναγερμός καθώς ο κοροναϊός… καραδοκεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο “Αττικόν” που είναι νοσοκομείο αναφοράς.

Αυτή τη στιγμή, ο 33χρονος παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου, έλαβε δείγμα -κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας- για να σταλεί σε εξουσιοδοτημένο εργαστήριο για να εξακριβωθεί αν όντως “χτύπησε” κοροναϊός, από το οποίο και αναμένονται τα αποτελέσματα.